Президентът на Русия Владимир Путин предложи на Саудитска Арабия да

...
Президентът на Русия Владимир Путин предложи на Саудитска Арабия да
Коментари Харесай

Путин дразни САЩ и предлага руски ракети на Рияд

Президентът на Русия Владимир Путин предложи на Саудитска Арабия да купи съветски противоракетни системи, с цел да пази територията си от офанзиви, ориентирани против петролната инфраструктура, като тази през уикенда. Това стана след тристранната среща с Турция и Иран за обстановката в Сирия, която се организира в Анкара, предадоха организациите. " Готови сме да помогнем на Саудитска Арабия, с цел да може тя да отбрани своята територия. Можем да го създадем по същия метод, по който го направи Иран, като купи съветски ракетни системи С-300, и по метода, по който го направи Турция, като купи съветски ракетни системи С-400 ", сподели Путин. " Тези оръжия сигурно ще защитят който и да е инфраструктурен обект в Саудитска Арабия ", добави той. Коментарите на съветския президент явно са ориентирани повече към Вашингтон, в сравнение с към Рияд, и Рохани и иранският министър на външните работи Мохамед Джавад Зариф изпитват очевидно наслаждение от " троленето "  по американския президент, като се усмихват сърдечно, до момента в който Путин приказва с искра в очите, разяснява " Политико ". Малко по-късно саудитският крал Салман съобщи, че Рияд е кадърен да отвърне на офанзивите и да се оправи с последствията от тях, заяви Би Би Си.

Президентът на Иран Хасан Рохани оправда офанзивите против Саудитска Арабия, за които поеха отговорност шиитските бунтовници хути, като сподели, че това е отговор на йеменския народ против саудитските бомбардировки в Йемен. Съединени американски щати не желаят война с Иран, съобщи американският президентът Доналд Тръмп пред публицисти във Вашингтон, като добави, че е допустимо Иран да стои зад офанзивата против Саудитска Арабия. „ Казах, че мислим, че знаем кой е виновен за офанзивите. Но не съм посочвал никого. Изглежда обаче, че е бил Иран “, посочи той.

На Саудитска Арабия ще са й нужни седмици или месеци, с цел да се възвърне добивът на нефт на предходните равнища, считат специалисти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР