Президентът на Русия Владимир Путин поздрави днес православните християни и

...
Президентът на Русия Владимир Путин поздрави днес православните християни и
Коментари Харесай

Путин: Този велик празник пробужда вярата, надеждата и стремежа към добро

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави през днешния ден православните християни и всички жители на Русия, които честват Възкресение Христово - Великден, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

Този популярен празник, олицетворяващ тържеството на живота, положителното и любовта, има голямо нравствено значение. Той пробужда вярата, вярата, устрема да се вършат добрини, да се оказва помощ на близък, се показва в поздравленията на Путин, предава Българска телеграфна агенция.

Руският държавен глава и министър председателят Дмитрий Медведев със брачната половинка си участваха на пасхалното свещенодействие в храма " Христос Спасител " в Москва.

Президентът на Украйна Петро Порошенко участва на пасхални богослужения в три храма - на Украинската православна черква на Киевската патриаршия, на Украинската православна черква на Московската патриаршия и на униатската Украинска гръко-католическа черква, заяви пресслужбата му.

В поздравлението си по случай Великден Порошенко не съумя да мине без политика. Той не не помни да спомене тежката икономическа рецесия в Украйна, провокирана от Русия. Представи прелестни вероятности, които се откриват пред страната. Армията също бе упомената.

В Украйна работи Украинската православна черква на Московската патриаршия. В нея влизат 12 000 общини, като се счита, че към нея се числят 70 % от православните украинци, което я прави най-голямата черква в Украйна.

Освен това през 1992 година бе основана Украинската православна черква на Киевската патриаршия. Тя не е приета от нито една от каноническите православни църкви. В нея влизат към 5 000 общини, отбелязва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР