Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който забранява публично

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който забранява публично
Коментари Харесай

Русия забрани със закон отъждествяването на ролите на СССР и нацистка Германия

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който не разрешава обществено да бъдат отъждествявани задачите, решенията и дейностите на Съветския съюз и на нацистка Германия през Втората международна война, а също и да се отхвърля решаващата роля на руския народ в успеха над фашизма, съобщи ТАСС.

Авторите на текста акцентират, че е неприемливо да бъдат приравнявани дейностите на " бранителите на Родината, дали живота си в битката за нейната независимост и самостоятелност, дейностите на бойците освободители с ориентираните към заличаване на народите дейности на бойците окупатори, приети за отговорни в закононарушения с присъда на Нюрнбергския арбитражен съд ".

Санкции за нарушителите на този закон още не са избрани.

Руският президент подписа и закон, който не разрешава да се демонстрират обществено като " екстремистки материали " изображения на лицата на нацистки военни нарушители, тъй като това " оскърбява многоетническия народ и паметта за жертвите от Великата отечествена война ". Забранява се и разпространяването на изявления на водачи на организации, приети за незаконни от трибунала в Нюрнберг. Изключение вършат случаите, в които се образува отрицателно отношение към идеологията на нацизма и няма признаци той да бъде пропагандиран или оправдаван.

Двата закона са оповестени на съветския формален уебсайт за правна информация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР