Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който изяснява няколко

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който изяснява няколко
Коментари Харесай

Путин подписа закон, който изяснява разпоредбите относно изборите за президент на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който обяснява няколко разпореждания по отношение на процедурата за избор на президент на Руската федерация. Документът е оповестен на формалния портал за правна информация.

По-специално, той обяснява наредбите по отношение на фото- и видеозаписа в изборните секции. Установено е, че единствено тези лица, които имат право на това в сходство с съветското законодателство, ще могат да го организират, като в това време те ще бъдат задължени да наблюдават тайната на гласуването и да поддържат поверителността на персоналните данни, съдържащи се в изборни описи и други документи. Освен това се вкарват ограничавания за снимане в изборните секции във военни елементи. Там ще могат да го организират единствено представители на упълномощени медии, съгласувани с командира на поделението.

Освен това съгласно закона на съвещанията на изборните комисии ще се позволяват единствено представители на медиите, които работят на трудов контракт. Законът влиза в действие от датата на формалното му издание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР