Президентът на Русия Владимир Путин нареди в четвъртък на руските

...
Президентът на Русия Владимир Путин нареди в четвъртък на руските
Коментари Харесай

Путин отмени плановете за щурм на завода "Азовстал" в Мариупол, вместо това нареди негова блокада



Президентът на Русия Владимир Путин подреди в четвъртък на съветските военни да анулират проектите си за щурмуване на цех " Азовстал " в украинския пристанищен град Мариупол и сподели, че желае вместо това той да продължи да бъде херметически блокиран, оповестява Ройтерс.

Путин издаде тази заповед на министъра на защитата Сергей Шойгу, който преди този момент сподели на съветския президент, че повече от 2000 украински бойци към момента се укриват в големия цех, който има огромен под земята съставен елемент.

" Считам препоръчаното щурмуване на индустриалната зона за излишно ", сподели Путин на Шойгу по време на предаване по малкия екран среща в Кремъл. " Нареждам ти да го отмениш ", съобщи Путин.

Той също по този начин сподели, че решението му да не се щурмува цех " Азовстал " е стимулирано от желанието да отбрани живота на съветските бойци. " Няма потребност да влизате в тези катакомби и да пълзите подземен през тези промишлени уреди. Блокирайте тази индустриална зона, с цел да не може и муха да не премине през нея ".

Путин прикани останалите украински бойци в " Азовстал " да се предадат, заявявайки, че Русия ще се отнася с почитание към тях и ще окаже здравна помощ на ранените.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР