Президентът на Русия Владимир Путин нарече въоръженото нападение във вторник

...
Президентът на Русия Владимир Путин нарече въоръженото нападение във вторник
Коментари Харесай

Путин нарече стрелбата в Казан "варварско престъплание"

Президентът на Русия Владимир Путин назова въоръженото нахлуване във вторник в учебно заведение в град Казан „ варварско закононарушение “ и изиска по-строги правила при продажбата на оръжие на цивилни. В същото време станаха известни нови детайлности за нападателя – 19-годишният някогашен ученик на учебното заведение Илназ Галявиев.

Днешното държавно съвещание стартира с минута безмълвие в памет на жертвите на нападението – седем деца и двама възрастни. Президентът Путин изрече съболезнования на околните на починалите и оцени високо дейностите на учителите и помощния личен състав: 

" Никой не е напуснал поста са. Всички са изпълнили професионалния си и човешки дълг. Моля да бъде импортирано предложение за награждаване с държавни награди на учителите и другите чиновници в гимназията ".  

Владимир Путин акцентира, че най-важната задача в този момент е битката за живота на ранените. По думите на министъра на опазването на здравето Михаил Мурашко положението на три от потърпевшите деца остава тежко.

Междувременно стана известно, че през последния месец нападателят Илназ Галявиев е имал нападателно и несъответстващо държание. Това принудило роднините му да го оставят самичък и да се реалокират във вилата си в покрайнините на Казан. Миналата година 19-годишният юноша е бил диагностициран с енцефалопатия на основния мозък – тежко заболяване, което води до нарушение на функционалностите на мозъка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР