Президентът на Русия Владимир Путин е обещал на премиера на

...
Президентът на Русия Владимир Путин е обещал на премиера на
Коментари Харесай

Путин се извинил на премиера на Израел и обещал да пусне цивилните от Азовстал |

Президентът на Русия Владимир Путин е заречен на премиера на Израел Нафтали Бенет, че Москва е подготвена да обезпечи безвредното овакантяване на стоманодобивния комбинат в Азовстал в Мариупол на цивилното население, а военните би трябвало да се предадат. Това заяви в ТВ Звезда в телеграм канала си. Путин е е разговарял по телефона с израелския министър председател и сърдечно го е поздравил по случай Деня на независимостта на страната, оповестиха от Кремъл.

В последните дни о откакто външният министър на Русия Сергей Лавров сподели, че Адолф Хитлер е с еврейски генезис. Последваха и други негови непремерени изявления. Израел разкритикува Лавров в понеделник, заявявайки, че изказванието му - направено, когато приказва за украинския президент Володимир Зеленски, който е евреин - е " непростима " неистина, която омаловажава ужасите на нацисткия Холокост.

Според израелски публицисти Путин през днешния ден се е извинил на Бенет, поради думите на външния си министър.

Russian President Putin has apologized to Israel’s PM Bennett for FM Lavrov’s Hitler comments. Bennett has accepted his apology.
— Anna Ahronheim (@AAhronheim)

Русия няколко пъти обявава " преустановяване на огъня " в Азовстал, само че след това не съблюдава обещанията си. 

" Руснаците не съблюдават обещанието си за преустановяване на огъня и не разрешават евакуация на цивилни ", които към момента са дружно с бойците в подземията на този голям цех, сподели през днешния ден Святослав Паламар, заместник-командир на батальона " Азов " във видео известие в Tелеграм.

По-рано Кремъл съобщи, че в Азовстал " действат " филантропични коридори, и че съветската войска съблюдава прекратяването на огъня там, което разгласи през вчерашния ден.

" Преди три дни врагът нахлу на територията на " Азовстал ", където не престават яростни и кървави боеве “, добави Паламар, потвърждавайки мненията от нощес на командира на батальона „ Азов “ Денис Прокопенко.

Във видеосъобщението си Паламар за следващ път приветства " издръжливостта " и " героизма " на последните бойци, към момента защитаващи завода " Азовстал ". Изправен пред обстановка, считана за сериозна, той изиска помощ от интернационалната общественост и от президента Зеленски за " изтегляне на останалите цивилни " - 200 души съгласно кмета на Мариупол Вадим Бойченко - и на " ранените бойци, които агонизират при липса на съответно здравно лекуване ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР