Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски няма да се

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски няма да се
Коментари Харесай

Президентът на Северна Македония няма да се кандидатира за втори мандат

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски няма да се кандидатира за втори президентски мандат на идните през 2024 година избори.

На журналистически въпрос през днешния ден по тематиката той отговор с „ не ” без да даде повече детайлности, оповестяват медиите в Република Северна Македония, като напомнят, че на президентските избори през 2019 година той беше повдигнат от ръководещата коалиция СДСМ и ДСИ.

На лидерска среща при започване на седмицата политическите партии в страната реализираха консенсус парламентарните избори през идната година да се проведат дружно с втория кръг на президентските избори на 8 май.

„ Не виждам опция през идващите месеци, до момента в който се приготвя техническото държавно управление, което би трябвало да встъпи в служба на 28 януари, да се сътвори политически климат, в който две трети от депутатите в Народното събрание да гласоподават конституционните промени ”, споделя още президентът на Северна Македония.

След присъединяване си в " Отворен конгрес за битка с корупцията ", който се организира през днешния ден в Скопие Пендаровски уточни, че още преди година и половина е споделил, че действителните политически шансове за приемане на конституционните измененията са били минимални, поради обществено заявената позиция на ВМРО-ДПМНЕ, която съгласно него е „ навлязла в тематиката без причини ”.

„ Ще изчакаме идващото държавно управление, идващия парламент, който ще би трябвало доста съществено да се заеме с този въпрос. И тогава ще бъде забавно да се види, в случай че има промяна на държавното управление, по какъв начин сегашната съпротива, в случай че вероятно сформира идващото държавно управление, ще би трябвало да се моли на днешните ръководещи, които вероятно ще са в съпротива, да бъде обезпечена поддръжка на две трети от депутатите в Народното събрание ”, сподели Пендаровски.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР