Президентът на Република България - Румен Радев, даде своята оценка

...
Президентът на Република България - Румен Радев, даде своята оценка
Коментари Харесай

Радев: Управляващите си направиха PR на гърба на европредседателството

Президентът на Република България - Румен Радев, даде своята оценка за миналото председателство на Съвета на Европейски Съюз, на което страната ни беше хазаин. Той стори това по време на конференция на тематика "Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - време за равносметка ", която се състоя в столичния хотел "Балкан ".

Според него държавното управление е насочило вниманието си главно към външнополитически тематики, само че е загърбило значими взривоопасни проблеми в страната, а ръководещите са употребявали председателството за политически PR.

"Стандартните за всяко европредседателство похвали не би трябвало да ни заблуждават ", сподели Румен Радев, представен от Българска национална телевизия. Според него положението на съюза е такова, че Брюксел може да си разреши единствено позитивни самооценки. Съгласен е, че Западните Балкани са значим приоритет, само че счита, че казусът с миграцията е откроил дълбоки разломи, сложил е на тестване полезностите и бъдещето на съюза.

"Затова и Западните Балкани останаха приоритет за София, само че изпаднаха отвън фокуса на Обединена Европа, тъкмо поради този настоящ неин дневен ред ", добави президентът.



Според президента страната ни не взе участие интензивно в дебата за европейска сигурност и защита. Радев регистрира като пропуск и че Дунавската тактика не е намерила уместно място в дневния ред на българското председателство. По думите на президента, в последните 6 месеца държавното управление се е посветило на външната политика и е загърбило значими, взривоопасни процеси вътре в страната като правосъдната промяна, образованието, опазването на здравето, непознатите вложения.

"Европейското председателство систематично бе използвано за вътрешнополитически PR и то във времена, когато митингите се множат, а властта не дава отговор. Нещо повече, европейското председателство стана оправдание за липса на отношение и за равнодушие по тези проблеми ", заключи Радев.

Президентът прикани ръководещите по-бързо да се освободят от еуфорията и допустимо най-бързо, телом и духом, да се върнат в суровата българска реалност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР