Президентът на Перу Педро Пабло Кучински подаде оставката си в

...
Президентът на Перу Педро Пабло Кучински подаде оставката си в
Коментари Харесай

Оставка подаде президентът на Перу, ето каква е причината

Президентът на Перу Педро Пабло Кучински подаде оставката си в навечерието на евентуално гласоподаване в Народното събрание за свалянето му от власт поради голям корупционен скандал заяви Агенция Франс Прес, представена от " Фокус ". В основата на абсурда са връзките му с бразилският строителен колос " Одебрехт “.

Бившият основен управител на строителната корпорация „ Одебрехт “ Жоржи Барата призна, че компанията му е финансирала предизборната акция на перуанския президент Педро Пабло Кучински, както и на няколко негови прародители, заяви БГНЕС началото на март.

В края на предходната година стана ясно, че свързани с президента компании са получавали пари от бразилската строителна корпорация, като за интервала 2004-2013 година са им били преведи почти 4,8 млн. $. Според данните от заплащанията, те са се водили „ хонорари “ за осъществяване на „ консултационни услуги “. Заради разразилия се скандал Конгресът внесе молба за импийчмънт на президента поради „ моралната му некадърност “ да заема този пост. По-късно обаче, на 21 декември, неналичието на болшинство измежду депутатите по въпроса избави Кучински.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР