Президентът на Организационния комитет на Олимпийските и паралимпийските игри в

...
Президентът на Организационния комитет на Олимпийските и паралимпийските игри в
Коментари Харесай

Скандал преди Париж 2024!

Президентът на Организационния комитет на Олимпийските и паралимпийските игри в Париж - Тони Естанге, ще бъде разследван от финансовите управляващи във Франция за изискванията на своето заплащане.

Разследването бе поверено на правосъдната полиция в Париж предходната седмица, посочи източникът на организацията. Тони Естанге е получавал заплащане от 270 000 евро бруто годишно до 2020-а, съгласно цифрите на Организационния комитет.

Проблемът е, че комитетът е асоциация, която работи съгласно закон от 1901 година и възнаграждението на ръководителите им е с таван съгласно закона и заплащането би трябвало да бъде сензитивно по-ниско.

Франция е изправена и пред друго предизвикателство – дезинформация и агитация, която идва главно от Русия. Руски осведомителни канали намерено съпоставят олимпийските игри в Париж през 2024 година с олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година поради терористичния атентат. Тогава починаха 11 членове на израелския екип.

В края на януари самият Естанге заяви, че бюджетът за идните Олимпийски игри в Париж може да бъде повишен, с цел да се подсигурява сигурността на спортните делегации.

" Нивото на опасност се актуализира постоянно, тъй че полицията и службите за сигурност вършат всичко допустимо, с цел да подсигуряват сигурността на всеки участник в Олимпиадата и всеки фен, който идва да изпита магията на надпреварата. Бюджетът за сигурност на олимпийските игри в Париж през 2024 година се прави оценка на почти 300 милиона евро, само че евентуално ще бъде доста по-висок. Безопасността остава приоритет на олимпийските игри и чакаме, че ще има демонстрации ", показа Естанге.

Париж ще бъде хазаин на летните олимпийски игри през 2024 година Те ще се проведат от 26 юли до 11 август, а параолимпийските – от  28 август до 8 септември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР