Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола се оттегли след повече

...
Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола се оттегли след повече
Коментари Харесай

Жан-Мишел Ола сдаде властта в Лион

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола се отдръпна след повече от три десетилетия на поста, оповестиха от френския клуб.

Ола пое управлението на 15 юни 1987 и трябваше да остане президент още три години, само че новият американски притежател Джон Текстор възнамерява основни промени в структурата на клуба.
 Сони Андерсон ще вади Лион от тинята
Сони Андерсон ще вади Лион от тинята

Бразилецът подписа контракт за консултант

Вече някогашният необут ще остане почетен президент, споделиха от клуба, добавяйки, че Текстор ще бъде краткотраен изпълнителен шеф, до момента в който не намерят нов.

" Искрено благодарим на господин Жан-Мишел Ола за неговия ангажимент и безрезервна отдаденост към Олимпик Лион в продължение на повече от три десетилетия, през което време са извоювани повече от 50 трофеи както за мъжкия, по този начин и за женския тим ", споделиха от клуба.

" Приоритетът на новия ръководител и основен изпълнителен шеф и на борда на шефовете ще бъде укрепването на позицията на Олимпик Лион на международната футболна сцена, в сходство с най-високите упоритости в неговата славна история. "

Лион е седми в Лига 1 четири кръга преди края на шампионата.

По време на Ола Лион печели всичките си седем шампионски трофеи на Франция и освен това ги реализира в седем следващи години (от 2001 до 2008). Към това се прибавят две купи на Франция и четири Купи на Лигата

Освен това тимът има и сполучливо показване в Европа - Купа Интертото, два полуфинала в Шампионската лига и един в Лига Европа.

Заради постигнатото в Лион Ола има и няколко държавни ордена.
 Рома контракти първо лятно попълнение
Рома контракти първо лятно попълнение

Ето кой е футболистът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР