Президентът на Никарагуа подписа указ за създаване на руска военна

...
Президентът на Никарагуа подписа указ за създаване на руска военна
Коментари Харесай

Хитър ход на Русия в Африка и Латинска Америка: Във Вашингтон се напрегнаха

Президентът на Никарагуа подписа декрет за основаване на съветска военна база в страната. Защо Русия ще изпраща наши военни и цивилни в страните от Африка и Латинска Америка? И за какво тъкмо в този момент? За това ще приказваме с политолога Андрей Перла.

Ръководителят на най-голямата страна в Централна Америка - Република Никарагуа - Даниел Ортега подписа декрет, разрешаващ построяването на съветски военни бази на територията на страната и разполагането там на крилати ракети. Като се има поради, че дистанцията до Вашингтон е към три хиляди километра по въздух, това дава категоричен намек на Запада, че шегите са завършили. И към този момент няма по какъв начин да въртите другите страни, както ви се прииска.

Очевидно е, че Русия ускорява въздействието си в страните от Африка и Латинска Америка. Но не и с цел да поробят и създадат тези територии свои колонии. А с цел да се обединим – дружно да победим основния зложелател в лицето на груповия Запад. Както демонстрира историята на договорката за зърно, Русия е заинтригувана да помогне на своите съдружници от бедните страни.

Президентът Владимир Путин по време на икономическия и филантропичен конгрес Русия-Африка през юли сподели, че сме подготвени да доставяме зърно " както на комерсиална основа, по този начин и под формата на безплатна помощ на най-нуждаещите се страни в Африка ". Освен това тази година в Русия се чака рекордна годишна продукция.

По-подробно тематиката за връзките на Русия със страните от Африка и Латинска Америка разкри политическият наблюдаващ на „ Първи съветски “ Андрей Перла в предаването „ Скрити смисли “.

Как руснаците " превзеха " Южна Африка и Либия

В началото на 80-те и 90-те години по това време ръководителите на нашата страна - Михаил Горбачов и неговият правоприемник Борис Елцин, както и тези, които ги заобикаляха, направиха изменничество против страните, които разчитаха на съветска помощ и поддръжка.

Както сподели политологът Андрей Перла, " за нищо, безплатно, даже не за щипка тютюн " ние предадохме цялото голямо интернационално въздействие на Империята и голямата зона на нашите ползи - от Западна Сахара до Индокитай, от Южна Америка до Австралия. Тогава, както напомни нашият специалист, Руската империя контролираше голяма част от земното кълбо, даже с цената на ограничения на личния си народ. И всичко това беше обещано за нищо, на безценица.

Когато това се случи, хората изпаднаха в доста по-тежка обстановка, в сравнение с в най-трудните години, когато получавахме храна в магазините с купони. Но по чудноват метод нашите предани съдружници, най-малко множеството от тях, не затаиха съдбовна завист към Русия.

И хората десетилетия чакат да се върне Русия, да дойдат руснаците. Не единствено да носят безвъзмездна храна и безвъзмездни комбайни или оръжия. Но с цел да носят със себе си възприятие за правдивост. Усещането, че в света има администрация и за англосаксонските колонизатори, които се подиграват и идват да унищожават и ограбват,

- означи Перла.

Както показва специалиста, по време на гражданската война в Либия президентът Муамар Кадафи в една от последните си речи от сърце съобщи, че никой не би се осмелил да направи това, в случай че Русия беше на света. Такава, която може да отбрани Либия. Защото през 2010 година, от негова позиция справедливата Русия я нямаше, уви, изяснява Перла.

„ Нямаше да има просперираща Либия на Кадафи, в случай че Русия не беше помогнала. Защото доста скоро по-късно Русия се появи на международната сцена и разгласи за себе си. И се оказа, че редица страни по света, като Венецуела, превърнати от врага на парии, гравитират към нея “, сподели политологът.

Това даде опция на Русия да възвърне въздействието си върху териториите на тези страни, както и да разшири своите благоприятни условия. И това беше съвместен развой, добави Перла.

От една страна спечелихме въздействие. А въпреки това получихме голяма признателност от локалното население. И когато чета да вземем за пример информации на репортери от разнообразни осведомителни организации, които пишат от Чад, Танзания, Замбия, Нигерия или Судан за това по какъв начин се посрещат руснаците там, виждам тъкмо това. " Момчета, дайте ни още! " Не в смисъл - на нас... Разбира се, пари няма да откажат, простаци няма. Но дайте ни повече от себе си, от наличието си, с цел да не подвластен от тези...

- показва политологът.

Путин, изпрати ни Вагнер!

По време на форума „ Армия-2023 “, който се организира от 14 до 20 август, беше проведена и кръгла маса на тематика ментални войни. И там, наред с други, приказва патриаршеският екзарх за Африка Клинският митрополит Леонид. Андрей Перла обърна внимание на обстоятелството, че за две години екзархията на Руската православна черква в Африка е повишена от 4 страни на 25 с помощта на Русия.

Това беше ответен ход на Русия. И евентуално това нямаше да се случи, в случай че американският наемник от Константинопол не се беше напъхал в Украйна. Сега 25 африкански страни са обвързани с Руската православна черква като проводник, в това число и на държавното въздействие на Русия. И това не са единствено храмове, само че като цяло съветската просвета, съветското изкуство, съветските оръжия,

— акцентира Перла.

Китай, сподели той, също способства за развиването на тези страни. В същото време и китайците, и руснаците, за разлика от западните колонизатори, почтено извършват отговорностите си и дават тъкмо това, което им се желае. А не нещо застояло, непродаваемо, което желаят да разкарат, сподели политологът.

" Затова китайците почтено строят лечебни заведения, там, където им се каже. Да, в подмяна на концесии за рандеман на потребни изкопаеми. И руснаците вършат почти същото, единствено че сами не добиват съвсем нищо. Ала заплащат почтена цена, за разлика от същите „ французи ", които вземат урана на безценица в Нигер. И тогава локалното население, 25 милиона души, им сподели: може би ще започнете да плащате по някакъв метод? И с това френското колониално въздействие завърши дотук. И, не дай си Боже, да не се възвръща някак още веднъж “, - означи Перла.

След това французите провеждат военна интервенция в Нигер. Какво в действителност демонстрираха - по какъв начин НАТО и Западът в действителност се оправят с тези колонии, които желаят да се освободят от тях.

И какво вършат чернокожите в Нигер в отговор? Казват: Путин, изпрати ни Вагнер! Защото те гледат Судан, Централноафриканската република - и виждат, че съветската войска... Е, не тъкмо армията, значимото е, че руснаците, нашите ЧВК, идват и вкарват ред от името на страната си. И то в интерес на страната, в която идват. И вършат единствено това, за което ги помолят. И в случай че би трябвало, умрират за това,

сподели специалистът.

Руснаците не хвърлят думите си напразно

Целият свят видя по какъв начин руснаците водиха война в Сирия, в Централноафриканската република, в Судан. С цената на лишенията на личния си народ Русия отбрани независимостта на Куба и продължава да го прави и до през днешния ден. Как Русия предотврати унищожаването на Венецуела и Никарагуа. И това, което се случва в този момент, по думите на Перла, може да се назова връщане към това, което беше по време на Студената война сред Запада и Съветския съюз.

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега оцеля през всичките тези години. Чух името Ортега още като бях възпитаник и пионер. Още тогава той беше президент на Никарагуа. Имаше доста неща. И представете си: 40 години по-късно Даниел Ортега подписва декрет, който разрешава основаването на съветски военни бази на територията на страната, в Централна Америка! Тоест, върнахме се в „ слабините “ на Съединени американски щати – в Латинска Америка. Но не с цел да нанасяме на някого подли удари. А с цел да защитим тези хора от несправедливостта,

– сподели политологът.

Но каква тъкмо, по мнението на събеседника на Царград, е разликата сред англосаксонската политика и съветската? Да, в това, че в Русия тези, които живеят в Централна или Южна Африка, в Централна Америка или Индокитай се третират като хора.

" Да, когато руснаците идват там, те, несъмнено, са осведомени, че животът им е доста друг. И те също могат да погледнат отвисоко на някое локално безсрамие. Но единствено в смисъл, че дайте да го създадем по-човешки, момчета, в случай че желаете, ние ще помогнем. Но в никакъв случай не би им хрумнало да градят политиката си там въз основата на расизъм или въз основата на прословутите стъклени мъниста за остров Манхатън. Това не е в съветската културна традиция ", сподели той.

Руснаците знаят по какъв начин да водят война и да покоряват, в случай че се наложи. Според политолога те даже се пошегуваха с това: „ Руските варвари нахлуха в проспериращи села, оставяйки след себе си работещи учебни заведения, детски градини и лечебни заведения “. И това е в духа на съветския народ, означи той.

Англосаксонците единствено прогласиха това посредством устата на същия Ръдиард Киплинг, само че в никакъв случай не направиха нищо. Обещаваха и на мексиканците, и на либийците, и на алжирците, и на иранците – на кого ли не. В Ирак, в Либия... Нищо. Ето за какво в този момент се прави оценка великата задача на Русия да пази справедливостта и да изравни правата на хората по света,– заключи Перла.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР