Президентът на Нигерия нареди незабавно разрешаване на разногласията с Emirates Airline

...
От Феликс ОнуаАБУДЖА (Ройтерс) – Президентът на Нигерия Бола Тинубу
Коментари Харесай

От Феликс Онуа

АБУДЖА (Ройтерс) – Президентът на Нигерия Бола Тинубу нареди незабавно разрешаване на разногласията с Emirates Airline и издаване на визи от Обединените арабски емирства, каза говорителят на президента в четвъртък.

ОАЕ спря да издава визи на нигерийци миналата година, след като Emirates на Дубай спря полетите поради невъзможност да репатрира средства от най-голямата икономика в Африка.

p>

Офисът на Тинубу заяви в изявление в четвъртък, че той се е срещнал с посланика на ОАЕ в Нигерия, Салем Саид Ал-Шамси, и че Тинубу е готов „лично“ да се намеси в спора.

„Трябва да работим заедно. Трябва да постигнем съгласие по основните въпроси на авиацията и имиграцията“, каза Тинубу в изявлението.

Ал-Шамси е цитиран в същото изявление като казва; „Стигаме някъде. Това са малки проблеми, всички в рамките на едно семейство, и те ще бъдат решени.“

Emirates Airline каза през март, че има „значителни“ приходи в капан в Нигерия и напредъкът е бавен в репатриране на блокираните средства.

Нигерия е удържала най-малко 743 милиона долара приходи, спечелени от международни превозвачи, работещи в страната, каза през март глобалната асоциация на авиокомпаниите IATA.

Нигерия, върха в Африка производител на петрол, се сблъсква с недостиг на чуждестранна валута въпреки някои реформи.

Недостигът на долари затрудни някои чуждестранни

авиокомпании, които продаваха билети във валутата на нигерийската найра, да извадят парите си на страната.

(Репортаж от Феликс Онуа в Абуджа; Написване от Чижиоке Охуоча; Редактиране от Елиша Бала-Гбогбо и Матю Луис)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР