Президентът на Молдова Мая Санду номинира Игор Гросу за кандидат

...
Президентът на Молдова Мая Санду номинира Игор Гросу за кандидат
Коментари Харесай

Игор Гросу номиниран за премиер на Молдова

Президентът на Молдова Мая Санду номинира Игор Гросу за претендент за министър-председател, съобщи moldpres.md. Гросу оглавява парламентарната група на нейната проевропейска Партия на действието и солидарността.

Държавният глава разгласи решението след извършените през днешния ден съвещания с парламентарните групи.

" Приех решението на Мариана Дурлестяну да отдръпна кандидатурата си за поста министър председател. Като взех поради, че сега няма претендент, подсилен от безусловно формализирано парламентарно мнозинств о, предлагам Игор Гросу за претендент за кабинета на министър-председателя на Молдова. Помолих го да приготви програмата и управническия екип, с които по-късно би трябвало да отиде в Народното събрание ", сподели Мая Санду.
 Премиерът на Молдова изненадващо хвърли оставка
Премиерът на Молдова изненадващо хвърли оставка

Йон Кику изненадващо разгласи оставка

Припомняме, че, назначен от Санду, откакто Йон Чику подаде оставка. Молдовският външен министър Аурелиу Чокой бе определен да извършва функционалностите на министър председател след отдръпването му.

Държавният глава получава правото да разпусне Народното събрание, в случай че депутатите не са дали избор на доверие на държавното управление в границите на 45 дни след подаване на предлагането и единствено откакто предлагането е било отхвърлено най-малко два пъти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР