Президентът на Международната федерация по волейбол (FIVB) д-р Ари Граса

...
Президентът на Международната федерация по волейбол (FIVB) д-р Ари Граса
Коментари Харесай

Президентите на FIVB и CEV пристигнаха в София за 100 години волейбол в България

Президентът на Международната федерация по волейбол (FIVB) доктор Ари Граса и президентът на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич дойдоха в София за специфичното събитие " 100 години волейбол в България ", с което ще бъде маркиран вековният празник на най-успешния екипен спорт у нас.

Събитието " 100 години волейбол в България " ще бъде с акцент върху легендите, записали със златни букви имената си в историята на родния и международния спорт, както и благодарност към всички хора и клубове, допринасяли за развиването на българския волейбол през годините. Галавечерята за 100-годишнината е в понеделник (17 октомври) в Гранд Хотел Милениум София.

Първият в международния волейбол доктор Ари Граса и първият в европейския волейбол Александър Боричич към този момент са на българска земя.

Д-р Граса оглави международната федерация преди десетилетие на конгреса в Анахайм (САЩ). Преди това той е президент на бразилската и на южноамериканската централа. Преди да влезе в " офиса ", самият Граса е отличен волейболист. След това приключва право, приказва съвършено британски, френски, испански и италиански. Д-р Граса откликна на поканата на президента на Българската федерация Любомир Ганев да участва на събитието за вековния празник в българската столица.

Вторият най-съществен човек във волейбола - президентът на СЕV Александър Боричич, също одобри поканата на родната федерация. Сръбската легенда, сходно на Граса, започва от волейболния терен, с цел да мине през треньорството и управническите органи. Боричич, който е разпален филателист, сигурно ще остане прелестно сюрпризиран от специфичния метод за изложение на самопризнание към емблемите на българския волейбол и формалните посетители на събитието.

„ Горд съм, че ще мога да поздравявам легендите и изобщо всички огромни имена в нашия спорт по случай юбилея ни. Тези 100 години за нас са една ера на горделивост, на доста драми, на победи и паметни моменти за историята. И цялото това славно минало, естествено, задължава мен и сътрудниците ми от Управителния съвет да създадем оптималното в днешното време, с цел да продължим с уверени сполучливи крачки и в новото столетие ", съобщи президентът на БФВ Любомир Ганев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР