Президентът на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) Себастиан Коу

...
Президентът на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) Себастиан Коу
Коментари Харесай

Себастиан Коу защити избора на Доха за световното по лека атлетика

Президентът на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) Себастиан Коу оправда избора на Доха за хазаин на международното състезание. По думите му шампионатът би трябвало да се организира на разнообразни места.

Домакинството на Катар провокира доста рецензии. Основната е обвързвана с неналичието на фенове на стадиона, а мотив за неодобрение е и тематиката с горещините в страната.

" Очевидно, не ми харесва да има празни места по трибуните, само че не мога да си разреша лукса да седна в някое телевизионно студио и да ги броя. Освен това броят на феновете се усилва в течение на дните ", сподели Коу пред испански медии.

На възпитаници и фамилиите им са предлагани безвъзмездни билети, заяви преди ден insidethegames.biz.

" Приличам ли ви на човек, който не се интересува от спортистите? Имаше доста, които се подготвяха тук, с цел да се приспособяват към изискванията и ние направихме доста, с цел да се оправим с жегата - преместихме шампионата през октомври и насрочихме шосейните надпревари през нощта ", сподели Коу и напомни, че на международното в Севиля преди 20 години температурите са стигали 40 градуса.

Президентът на интернационалната федерация посочи, че международното в Доха е сполучливо, тъй като има доста високи спортни резултати. И добави: " Доха направи доста, като обезпечи климатична апаратура на стадиона. Не можем да останем единствено с 10 места, където да организираме надпреварите. Необходимо е да разширяваме светогледа си и да водим спорта си на други места ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР