Президентът на Лацио Клаудио Лотито заяви, че би приел титлата

...
Президентът на Лацио Клаудио Лотито заяви, че би приел титлата
Коментари Харесай

Лотито: Загубихме предимството си пред Ювентус, но бих приел да решим титлата в един мач

Президентът на Лацио Клаудио Лотито съобщи, че би приел купата в италианското футболно състезание да бъде решена в един мач против Ювентус. Римляните изостават на точка зад торинския гранд 12 кръга преди края на сезона, който беше пресечен през март поради пандемията от ковид.

"Бих приел един мач с Ювентус, който да реши купата, само че в никакъв случай не съм си задавал този въпрос ", разяснява Лотито в изявление за "Ла Република ".

През уикенда клубовете от калчото получиха позволение да възобновят тренировки на 4 май, а взаимните занимания се чака да бъдат позволени след 18 май, като очакванията са акцията да бъде възобновена в края на май или началото на юни.

"Рестатът на сезона ще ни сложи в неизгодно състояние по отношение на нашите най-големи съперници. Ние пожертвахме присъединяване си в Лига Европа поради календара напролет. Преценихме, че не можем да се борим на три фронта и времево този шампионат ни беше най-неудобен. Идеята ни беше да играем един път седмично, до момента в който другите ни противници ще трябваше да играят по два пъти. Смятахме, че това може да ни даде преимущество. Сега обаче го губим, тъй като всички ще бъдем принудени да играем по два пъти седмично, с цел да довършим сезона. Но е редно да мислим за ползите на всички 20 клуба ", съобщи Лотито.

"Изоставаме на точка зад Ювентус, само че през есента ги победихме за състезание с 3:1, а със същия резултат спечелихме и Суперкупата против тях. По стратегия имаме още една среща. Затова заслужено ли ще бъде тим като Интер, който изостава на 8 точки, или Аталанта, който е на 14 точки - да имат искания за присъединяване в сходен плейоф ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР