Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас говори за случая Негрейра“,

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас говори за случая Негрейра“,
Коментари Харесай

Шефът на Ла Лига: Имаме тревожна репутация

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас приказва за случая „ Негрейра “, който по този начин и не може да бъде позволен от испанската прокуратура, която проверява Барселона в съмнения, че клубът е плащал на някогашният вицепрезидент на Съдийската комисия Енрикес Негрейра.

„ Трябва да видя аргумента по отношение на обвиняването на Барселона в рушвет. Подкупът е, когато е осъществено закононарушение против държавен чиновник. Не знам, би трябвало да се направи правна оценка от юрист. В момента текат следствия както от прокуратурата, по този начин и от Ла Лига и УЕФА. Трябва да се означи, че ние на процедура сме единственото частно обвиняване, което дава подтик на казуса с Негрейра. Ние сме единствените, които способстват за следствието, способстват нашите знания за бранша, с цел да помогнем на проверяващите “, съобщи Тебас. 

Относно опцията казусът „ Негрейра “ да опетни реномето на испанския футбол, той съобщи: „ Казах го в същия ден, когато новината излезе, несъмнено, че е тревожна и го споделих още няколко пъти. Испанският футбол има тревожна известност. Аферата Винисиус, аферата Рубиалес и казусът Негрейра са най-скорошните образци. В този случай би трябвало да продължим следствието, с цел да изясним равнището на въздействие, което Негрейра е имал при тимовете, влизащи в елита, и тези, които са изпадали, каквото съгласно мен е имал доста. И равнището на въздействие върху избраните рефери. Плащането на четирима разнообразни мениджъри на Негрейра е доста съществено. И вредите за репутацията са доста огромни “.

Тебас съобщи, че Ла Лига не може да изхвърли Барселона от елита на Испания: „ Ние нямаме пълномощия, тъй като тези събития на административно равнище са предписани. Ако можехме да се намесим, щеше да се образува дисциплинарна кореспонденция. Тук има някои индикации за заплащания, които не е трябвало да има и с това беше изработен опит да се повлияе на арбитражните решения. Решението на съдията ще варира от предизвестие до премахване в по-долна дивизия. Но не успяхме да го създадем, тъй като е предписано в тази област. Ето за какво е в престъпната зона “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР