Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов отиде при протестиращите миньори

...
Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов отиде при протестиращите миньори
Коментари Харесай

И протестиращи, и синдикати не уважиха срещата при премиера Денков

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов отиде при протестиращите миньори на блокадата на Автомагистрала " Тракия ", заяви Българска национална телевизия.

Той им благодари за дейностите и ги окуражи да продължат.

Манолов описа по какъв начин е отказал пред премиера да участва на проведената среща в Министерския съвет през днешния ден следобяд и изрази подозрение в цифрите на финансовите тласъци, които се оферират от държавното управление за заетите в сектора.

Манолов отхвърли обвиняванията, че митингът се политизира и разяснява, че ефикасните протестни дейности са доста евентуална опция.

Заради недоразумение сред протестиращите Проходът на републиката остава затворен. Слушатели на БНР оповестиха, че към момента не е освободено придвижването там.

По-рано полиция и протестиращи енергетици се договориха да пропущат транспортни средства след 16 часа, само че преди минути полиция към момента отклоняваше коли. Очаква се блокадата да бъде вдигната до 20 часа през днешния ден.

Остава блокирано придвижването на автомагистрала " Тракия " при Стара Загора.

Никой от протестиращите енергетици и миньори, нито от синдикатите не отиде на срещата с премиера Николай Денков в Министерския съвет. Министърът на енергетиката Румен Радев влезе с екипа си в постройката и сподели, че се надява срещата да се състои.

По-рано протестиращите, както и синдикатите, обявиха, че чакат представители на властта на място, при блокадите, и че няма да отидат в Министерския съвет.

КНСБ няма да взе участие в договарянията за въглищните райони при премиера. Това стана ясно от публична позиция, публикувана на интернет страницата на синдиката.

" Президентът на КНСБ, водачите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не одобряват отправената покана от премиера акад. Николай Денков за договаряния този следобяд. Причината е ясно изразеният отвод от страна на протестиращите миньори и енергетици за диалози при премиера през днешния ден, 1 октомври, се споделя в позицията.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР