Президентът на Косово Хашим Тачи твърди, че диалогът между Белград

...
Президентът на Косово Хашим Тачи твърди, че диалогът между Белград
Коментари Харесай

Косово: Очаквайте скоро историческо споразумение между нас и Сърбия

Президентът на Косово Хашим Тачи твърди, че разговорът сред Белград и Прищина ще завърши скоро с "историческо съглашение " сред двете страни, заяви "Танюг ".

Тачи съобщи това при завръщането си от Брюксел, където в понеделник след съвсем половингодишна пауза се срещна с президента на Сърбия Александър Вучич с последничеството на ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини.

В изявление за ABC news Тачи прикани всички политически субекти в Косово да се причислят към процеса на разговора.

Тачи оцени, че е пристигнало време да се отвори нова фаза на разговора на висше политическо равнище и за по-силен и по-значим разговор, който да докара до цялостно нормализиране на връзките сред Белград и Прищина и до добросъседски връзки и помиряване сред хората.



Тачи е убеден, че в Косово няма да има институционална рецесия след предварителните парламентарни избори на 11 юни и изрази очакване, че новите институции ще бъдат образувани в плануваните от закона периоди.

Тачи счита, че на Косово е належащо устойчиво, мултиетническо държавно управление с евроатлантически дух. Виждам воля в победилата коалиция да образува нови институции в рекорден период, на което и аз се надявам, декларирал Тачи.



Говорейки за трансформацията на косовските сили за сигурност в войска, Тачи съобщи, че чака този въпрос да бъде решен до края на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР