Президентът на Кипър Никос Христодулидис отчита първите 100 дни на

...
Президентът на Кипър Никос Христодулидис отчита първите 100 дни на
Коментари Харесай

Кипърският президент с отчет за първите си 100 дни на поста

Президентът на Кипър Никос Христодулидис регистрира първите 100 дни на държавното управление си на конференция през днешния ден. Равносметката за свършената до момента работа в осъществяване на целите, оповестени при встъпването му в служба на 1 март, е на фона на социална незадоволеност от ръководството му.

Главното достижение, което Никос Христодулидис ще подчертае през днешния ден, съгласно анализатори, е предлагането му и дейната му активност за обезпечаване на по-значимо присъединяване на Европейски Съюз в напъните за обновяване на договарянията за решение на Кипърския въпрос под егидата на Организация на обединените нации.

Като триумфи се чака президентът да изтъкне редица дейности в стопанската система и обществената област. Сред тях са съглашението за автоматизирана индексация на заплатите, проектът за възобновяване на рискови жилищни здания, намаляването на ставката на Данък добавена стойност като антиинфлационна мярка.

Христодулидис обаче е мощно подложен на критика за несъблюдение на съществени предизборни обещания и за проблематични назначения в държавното управление и държавни органи.

Според социологическо изследване, оповестено при започване на юни, 55% от интервюираните правят оценка негативно първите му три месеца, а 71% считат държавното управление за едва и неуместно.

Никос Христодулидис завоюва 52% от гласовете на балотажа през февруари и е първият президент на Кипър, определен като самостоятелен претендент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР