Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес обяви, че подава

...
Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес обяви, че подава
Коментари Харесай

Целувка гейт: шефът на испанския футбол подаде оставка

Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес разгласи, че подава оставка, съобщи Би Би Си. Така се поставя завършек на сага, почнала на 20 август, с целувка на боса и една от националките на " Ла Роха " - Дженифър Ермосо, по време на награждаването след Световното за дами в Австралия.

Случаят значително засенчи историческата купа на иберийките. Рубиалес твърдеше, че целувката е била " взаимна ", само че Ермосо още тогава отхвърли това. 

Шефът бе решен да се бори до дъно, " с цел да потвърди истината ", само че бе притиснат отвред. Пред известния британски публицист Пиърс Морган той съобщи, че напуща поради децата си, своите родители и другари. Някои от тях са го посъветвали да си тръгне, с цел да резервира достолепие и спести главоболия на себе си и най-близките си.

В последните дни Ермосо подаде публично недоволство в прокуратурата за полово посягане. Тя го внесе в съд и в този момент магистрат би трябвало да реши дали да даде ход на дело. Срещу Рубиалес към този момент се води публично следствие в родината му, по този начин оставката може и да не постави завършек на абсурда, в случай че Ермосо отдръпна претенциите си.

Онзи ден беше уволнен Хорхе Вилда, селекционерът на испанките. Той поддържа своя към този момент някогашен шеф, малко откакто избухна проблема. Независимо от триумфа, самият Вилда беше остро подложен на критика, в това число от националки, поради методите си на работа на и отвън терена. Рубиалес удължи контракта му след завръщането от Австралия, само че това не търпя дълго.

Още в първите дни на " сапунката " Луис Рубиалес беше остранен от ФИФА за три месеца, а против него стартира следствие. Така, напрактика още тогава, той се елементарни с поста вицепрезидент на УЕФА. Европейската централа не реагира, а преди дни шефът й Александър Чеферин съобщи, че не е редно да изрязява позиция, с цел да не се схване като интервенция в процесите. 

Все отново Чеферин сподели, че сътрудника му е постъпил " несвоевременно " и че се надява той да си е дал сметка за това.

83 футболистки в Испания се подписаха в петиция, в която обявиха, че до момента в който Рубиалес е на поста, няма да облекат екипа на " Ла Роха ". Междувременно майка му разгласи гладна стачка в родния си град, като се затвори в черква, само че след къс престой в болница я приключи.

Рубиалес бе нападнат словесно от всевъзможни футболни и нефутболни хора и институции - звезди, клубове, функционери. Тук попада и самата Испанска футболна федерация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР