Президентът на Иран Хасан Рухани, чийто мандат изтича, се извини

...
Президентът на Иран Хасан Рухани, чийто мандат изтича, се извини
Коментари Харесай

Хасан Рухани се извини за грешките си като президент

Президентът на Иран Хасан Рухани, чийто мандат изтича, се извини пред сънародниците си за грешките, които държавното управление на страната е допускало по време на неговото ръководство.

На последното в качеството му на държавен глава държавно съвещание, което бе излъчено директно по държавната телевизия на Иран, той съобщи: „ Опитвахме се да създадем по този начин, че нашата политика да съдържа по-малко неточности и дефекти. Но в случай че все пак е имало такива, желая да се извиня за това пред народа. “

Според Рухани, популацията не е предостатъчно от своя стандарт на живот, и има съображение за това. „ Но би трябвало да се разбере, че бяхме в положение на икономическа война и от тази позиция да се оцени, какво сме съумели да създадем “, сподели той.

Инаугурацията на новия държавен глава на Иран Ебрахим Раиси ще се състои на 5 август. Той победи на изборите на 18 юли с 62% от гласовете на решилите да излязат да гласоподават. Новият президент на страната е представител на консервативния политически лагер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР