Президентът на Иран Ебрахим Раиси каза вчера, че постигането на

...
Президентът на Иран Ебрахим Раиси каза вчера, че постигането на
Коментари Харесай

Президентът на Иран даде знак, че ядрено споразумение е възможно, ако бъдат отменени санкциите

Президентът на Иран Ебрахим Раиси сподели през вчерашния ден, че постигането на съглашение със Съединени американски щати по отношение на нуклеарната договорка със международните сили е допустимо, в случай че глобите против Техеран бъдат вдигнати, съобщи АП.

"Ако страните са подготвени да вдигнат деспотичните наказания, е изцяло допустимо да бъде реализирано всякакво съглашение ", сподели той в предаване онлайн по иранската телевизия.

Ден по-рано външният министър на Иран Хосейн Абдолахиан изрази готовността на Техеран да стартира директни договаряния с Вашингтон по отношение на иранската нуклеарна стратегия, в случай че е належащо да бъде реализирано удовлетворяващо съглашение.

Иран и международните сили (Великобритания, Германия, Китай, Русия и Франция) започнаха следващия кръг от нуклеарните договаряния във Виена за съживяването на нуклеарната договорка от 2015 година Съединени американски щати не вземат участие директно, защото през 2018 година президентът Доналд Тръмп денонсира договорката за ограничение на нуклеарната стратегия на Иран. Впоследствие Тръмп наложи строги наказания на ислямската република, който в отговор стартира да обогатява уран до степен и в количества над лимитите от договорката, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР