Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер няма да поздрави руския президент

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер няма да поздрави руския президент
Коментари Харесай

Западът осъди руските избори, Москва с нота до властите в САЩ

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер няма да поздрави съветския президент Владимир Путин за преизбирането му, съобщи ДПА, като се базира на изказване на говорителката на Щайнмайер пред в. " Тагесшпигел ".

" Няма да има писмо до Путин " , е декларирала говорителката Керстин Гамелин, представена от ДПА.

В обява в неделя в обществената мрежа Екс президентът на Германия написа: " Днес аз мисля за хората в Русия, които се борят за независимост и народна власт и които живеят в непрекъсната заплаха от режима на Путин. Ние няма да забравим тези смели хора ", предава Българска телеграфна агенция.

Германското външно министерство съобщи по-рано в същата обществена мрежа: " Псевдоизборите в #Русия не са нито свободни, нито почтени, а резултатът не изненадва никого. Управлението на Путин е властническо, той разчита на цензура, репресии и принуждение ".

ДПА напомня, че на предходните президентски избори през 2018 година Щайнмайер поздрави Путин.

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън осъди изборите в Русия, на които президентът Владимир Путин ускори хватката си върху властта, откакто бе потисната всякаква действителна съпротива, оповестява още ДПА.

Външният министър на Англия съобщи, че " не по този начин наподобяват свободните и почтени избори ".

Независимото наблюдаване на изборите беше извънредно лимитирано, като Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) не беше поканена да следи тридневния избор, отбелязва организацията.

Камерън написа в Екс: " Избирателните секции в Русия затвориха след противозаконното осъществяване на избори на украинска територия, неналичието на избор за гласоподавателите и неналичието на без значение наблюдаване от страна на ОССЕ. Не по този начин наподобяват свободните и почтени избори ".

Руски дипломати ще изпратят нота до управляващите в Съединени американски щати

Руските дипломати ще изпратят нота до управляващите на Съединени американски щати по отношение на дейностите на тайните служби на Държавния департамент пред съветското посолство във Вашингтон в деня на гласуването на президентските избори. Това заяви съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов пред публицисти в неделя вечерта след приключването на гласуването в посолството, съобщи ТАСС.

Антонов сподели, че " постоянно е уважавал активността на тайните служби на Държавния департамент " на Съединените щати, чиито чиновници в множеството случаи " работят дейно ", когато от съветските дипломати са постъпвали съответните молби, написа Българска телеграфна агенция.

" Днес не мога да кажа това ", сподели обаче съветският дипломат, като означи, че тайните служби " са позволили блокиране на входа на съветското посолство и основаване на спънки за съветските жители, пристигнали да гласоподават ". По думите му е била позволена и пропаганда " от страна на провокатори, с цел да не отидат хората да гласоподават ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР