Президентът на Футболната асоциация на Босна и Херцеговина Вицо Зелкович

...
Президентът на Футболната асоциация на Босна и Херцеговина Вицо Зелкович
Коментари Харесай

В Босна и Херцеговина искат да задържат Ивайло Петев

Президентът на Футболната асоциация на Босна и Херцеговина Вицо Зелкович приказва за статута на треньора на националния тим на страната Ивайло Петев на церемонията „ Ние сме едно семейство “ в Баня Лука, проведена от районната централа на Република Сръбска.

Както е известно, договорът на българския експерт изтича на 31-и декември тази година и към момента не е възобновен. Всичко би трябвало да стане ясно на 29-и този месец, за когато е плануван решителен изпълком на централата. Разпитван по въпроса от представители на медиите, Зелкович остана безусловно „ заключен “ във връзка с ориста на индивида, който води тима от пейката, макар че сред редовете се загатна, че българският експерт се употребява с доверието му.
 В Босна: Петев е съвършен В Босна: Петев е съвършен
„ На 29 декември ще имаме среща с точка в дневния ред „ Разглеждане на статута на треньора “. Имаме обстановка, в която договорът на Ивайло Петев изтича на 31 декември. Тази вечер и в идващите дни ще проведем набор на срещи, с цел да забележим дали ще влезем в Новата година с нов контракт за сегашния треньор или ще има промени на база на приключването на контракта “, сподели президентът на Футболния съюз на Босна и Херцеговина, представен от уеб страницата mondo.ba.

Приеман първоначално с съмнение, Ивайло Петев провокира същински възторг през 2022-а година, откакто завоюва потока си в Лига Б на шампионата на УЕФА Лига на Нациите и изкачи отбора при най-силните национални тимове.

„ Няма никакво подозрение, че тази година беше сполучлива със спечелването на Лигата на нациите и прекосяването в Лига А. Беше реализиран добър резултат и по този метод стана допустимо да имаме по-добър статус в жребия в квалификациите за Европейското състезание. Няма по какъв начин да прескочим заслугата на треньора за тези резултати. Групата, която ни се падна е добра (останалите противници са Португалия, Исландия, Словакия, Люксембург и Лихтенщайн). Това ни дава действителни шансове националният тим да се класира за първи път на Европейско състезание и това ще е главната цел, без значение дали ще стартираме акцията с досегашния треньор Петев или ще имаме нов треньор. Първите две места водят непосредствено към ЕВРО 2024, а имаме късмет и през баража поради спечелването на Лигата на нациите “, разяснява още шефът на босненския футбол.
 Футболният съюз на Босна и Херцеговина е подготвил новия контракт на Ивайло Петев Футболният съюз на Босна и Херцеговина е подготвил новия контракт на Ивайло Петев
Европейските квалификации ще се проведат в интервала от март до ноември следващата година.

„ Предстоят ни значими 6 месеца, в които ще се опитаме да реализираме нужния резултат и за първи път в историята да спечелим място на Европейско състезание “, добави още Зелкович.

" Тема спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР