Президентът на Франция отново критикува Турция за действията им в

...
Президентът на Франция отново критикува Турция за действията им в
Коментари Харесай

Макрон с нова унищожителна вербална нападка срещу Турция - заради Либия

Президентът на Франция още веднъж подлага на критика Турция за дейностите им в Либия, написа Агенция Франс Прес.
" Мисля, че страна, която твърди, че е член на НАТО, носи историческа и престъпна отговорност за тези дейности ", сподели Макрон по време на посещаване в Берлин.
Според френския президент, Турция " всеобщо е внесла джихадисти от Сирия в Либия ", даже откакто е било реализирано съглашение сред огромните страни по-рано тази година да се въздържат от интервенция в спора и да съблюдават наложеното от Организация на обединените нации оръжейно ембарго.
Макрон добави, че има " незабавна потребност Анкара да обясни позицията си " и ще един път добави, че дейностите на Турция " са неприемливи за Франция ", съобщи БГНЕС.
Франция е посочена като една от страните, наред с Египет, Русия и ОАЕ, които поддържат маршал Халифа Хафтар в либийския спор. Париж упорства, че няма такова нещо.
Анкара твърдо е на страната на приетото от Организация на обединените нации държавно управление на националното единодушие, което ръководи в Триполи и го поддържа даже военно.
Преди седмица Макрон упрекна Турция, че " играе рискова игра ", а от Анкара незабавно дадоха отговор, че " същинската рискова игра е поддръжката на Франция за Хафтар ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР