Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви вчера, че изпращането на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви вчера, че изпращането на
Коментари Харесай

Макрон заговори за влизане на западни войски в Украйна

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи през вчерашния ден, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще, само че че на този стадий " няма консенсус " за сходно решение, съобщи Българска телеграфна агенция и Стандарт.

" Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по формален, признат и утвърден метод. В дълготраен проект обаче нищо не трябва да се изключва. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да завоюва тази война ", изясни френският президент в края на интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж.

Той не пожела да каже повече за позицията на Франция по този въпрос, базирайки се на " стратегическа двоякост, която приема ".

Ще изпрати ли НАТО войски в поддръжка на Украйна? Темата разясниха пред Нова телевизия интернационалният анализатор Искрен Иванов и съпредседателят на Атлантическия съвет Момчил Дойчев.

Изказването на френския президент Макрон е сигнал, че Европа обмисля изпращането на натовски войски, само че дали това ще се случи не е ясно, сподели Иванов. Той уточни, че не е известно дали помощта от Съединени американски щати няма да бъде деблокирана. По негови думи, в случай че това не се случи до март, европейските страни може да се спогодят да оказват помощ под някаква форма на Украйна.

Иванов добави, че в такава военна задача няма по какъв начин да не вземат участие американски военни елементи. Анализаторът сподели, че е допустимо войските да не са под флага на НАТО, а на правилото на двустранни съглашения сред обособените страни и Украйна. Той е на мнение, че такава армия би трябвало да бъде изпратена под шапката на НАТО.

Дойчев се съгласи, че войската би трябвало да бъде натовска. Дали по този метод се афишира война на Русия е значимо по какъв начин страната ще го изтълкува, добави той. Дойчев уточни, че се подава знак към Русия, че не може да продължава с настъплението в Украйна.

Иванов изрази опасения, че Русия ще преглежда включването на войски на НАТО като оповестяване на война.

Анализаторът уточни, че разговор в посока мир може да се реализира единствено с диалози сред Русия и Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР