Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че с цел на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че с цел на
Коментари Харесай

Ваксинацията срещу COVID-19 във Франция става задължителна за здравните работници

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че за на напъните в битката против разрастването на коронавирусната зараза, имунизацията против COVID-19 ще бъде наложителна за всички здравни служащи и за всички други служащи, които са в контакт с уязвими хора, предадоха международните организации.

" Тези хора ще имат опция до 15 септември да се имунизират и по-късно ще се ползват наказания ", сподели Макрон в послание към сънародниците си. " Ако не действаме в този момент, броят на новозаразените и на признатите в болница с ковид ще нарасне ", предизвести Макрон.

Той заяви, че от началото на август ще бъде въведено потреблението на здравния пропуск за достъп до заведенията за хранене, питейните заведения, до самолетите и до влаковете.

" Здравният пропуск ще се ползва в кафенетата, заведенията за хранене, комерсиалните центрове, както и в лечебните заведения, старческите домове, медико-социалните заведения, а също в самолетите, влаковете и рейсовете на дълги дистанции, като единствено имунизираните и хората с негативен тест ще могат да получат до достъп до тези места ", съобщи Макрон.

Още от 21 юли здравният пропуск ще се изисква за достъп до събития с повече от 50 души и за развлекателните и културните обекти, добави Макрон.

Президентът също по този начин заяви, че се връща вечерният час на остров Реюнион и Мартиника, които са презоекански френски територии.

Макрон сподели още, че в някои обстановки от есента Франция няма да възвръща сумите, изхарчени за проби за ковид.

Президентът на Франция засегна и други тематики в обръщението си. Той сподели, че страната би трябвало да усили възрастта за пенсиониране и съобщи, че държавното управление ще продължи с пенсионната си промяна незабавно щом обстановката с ковид се усъвършенства, съобщи Ройтерс.

Макрон заяви, че специфичните пенсионни режими в някои браншове ще бъдат анулирани за новоназначените. " Ще би трябвало да работим по-дълго и да се пенсионираме по-късно ", сподели президентът. Той добави, че съгласно него всяка пенсия би трябвало да е минимум 1000 евро на месец.

Макрон добави, че цялостната претовареност е задачата за възобновяване на страната от рецесията.

Той съобщи още, че Франция би трябвало да разчита по-малко на непознати технологии и добави, че френското ротационно председателство на Европейски Съюз ще помогне за създаване на по-голяма европейска самостоятелност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР