Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че преговорите за финансовия

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че преговорите за финансовия
Коментари Харесай

Макрон: Напредват преговорите за €750 млрд. за възстановяване на ЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че договарянията за финансовия пакет за възобновяване на Европейски Съюз от пандемията от ковид " напредват " . Макрон се срещна с холандския министър председател Марк Рюте, който е срещу проекта, осведоми Агенция Франс Прес.

Холандия, която дружно с Австрия, Дания и Швеция са от по този начин наречената " Пестелива четворка ", се пробва да ограничи отделяните средства най-вече за по-бедните страни от Южна Европа, които са най-засегнати от пандемията.

Рюте одобри Макрон на работна вечеря в Хага преди значимата среща на върха на 17-18 юли , на която евролидерите ще се опитат да договорят 750 милиарда евро за възобновяване на Общността.

Нито един от водачите на приказва пред медии, само че френският водач Еманюел Макрон написа в " Туитър ", че той и холандският министър председател " имат вяра в солидарността, която прави нашата Европа ".

" Отсега до срещата на Европейския съвет през юли ние би трябвало да убедим нашите сътрудници за това френско-германско съглашение . Преговорите напредват и всеки би трябвало да бъде чут ", добави Макрон.

Франция и Германия излязоха със взаимен избавителен проект, което е съществено оттегляне на деликатния с харчовете Берлин.

Миналия петък Рюте изрази подозрения, че евролидерите ще съумеят да се договорят на срещата през юли.

" Пестеливата четворка " е срещу съглашението, защото желае помощта да е във формата на заеми, а не на грантове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР