Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем обяви, че е възложил

...
Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем обяви, че е възложил
Коментари Харесай

ФИА отваря пътя за нови отбори във Формула 1

Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем разгласи, че е упълномощил на екипа си създаването на процедура, която да разреши влизането на нови тимове във Формула 1.

От края на 2016 година насам, когато банкрутира Менър, в международния шампионат вземат участие 10 тима, като след сложната 2020 цената на всеки един тим се повиши съществено, а ФОМ и отборите са срещу влизането на нови тимове.

През годините се появиха разнообразни претенденти за място във Формула 1, само че най-сериозната последна кандидатура е тази на Майкъл Андрети - Andretti Global, като американецът неотдавна разгласи, че стартира построяването на нова база, която ще е по-голяма от тази на Ферари.
 Андрети се надявам скоро да получи утвърждение за влизане във Формула 1 Андрети се надявам скоро да получи утвърждение за влизане във Формула 1
Отборите съумяха да наложат всеки нов отбор да заплати 200 милиона $ за влизането си в спорта, като тези пари би трябвало да се разпределят сред десетте отбора, които чакат понижаване на приходите с увеличение на участниците. Според информации от лагера на Андрети, американецът е намерил и тези 200 милиона $, с цел да прескочи и тази бариера.
 Марио Андрети: Готвим се за сезон 2024! Марио Андрети: Готвим се за сезон 2024!
Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер пък разяснява, че тази сума би трябвало да е доста по-висока, само че също по този начин призна, че това надали ще се случи. Тото Волф добави, че всеки нов тим във Формула 1 ще би трябвало да потвърди, че може да способства за повишение на цената на международния шампионат.
 ФИА: Не е изненада, че три тима преобладаваха при дебюта на новите правила ФИА: Не е изненада, че три тима преобладаваха при дебюта на новите правила
Много е евентуално тази концепция на Бин Сулайем да се окаже следващата тематика, по която ФИА да се сблъска с ФОМ и тимовете, като последната сериозна борба беше за броя на спринтовете през идния сезон във Формула 1.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР