Президентът на федерацията ни по Таекуон-До ITF Марио Богданов бе

...
Президентът на федерацията ни по Таекуон-До ITF Марио Богданов бе
Коментари Харесай

Президентът на БФ Таекуон-До ITF: Състезателите не са си пилели времето

Президентът на федерацията ни по Таекуон-До ITF Марио Богданов бе удовлетворен от формата на част от националите ни по време на приключилото през уикенда Държавно състезание в Благоевград. Състезанието бе първо след пандемията от Covid-19 и Богданов разкри, че е очаквал по-слаба техническа форма.

„ Най-после успяхме да се забележим лице в лице. Доволен съм от видяното, имайки поради, че се почива към една година. Ако би трябвало да съм почтен, чаках по-слаба техническа форма. Но за мен, изключително в спаринга, демонстрираха момчетата, че не са си пилели времето. Всеки се е занимавал самостоятелно. Радва ме, че изпод идва млада генерация – младша и старша възраст. Наистина демонстрираха неща, които ми хареса доста “, сподели Богданов.

Федерацията ни по Таекуон-До ITF бе една от първите, която организира онлайн надпревари по време на пандемията. „ Тя беше за всички, освен за нас, само че в случай, че една година се случи това нещо, демонстрираха в действителност една добра форма. Опитвахме се да спасяваме ситуациите по някакъв метод, само че онлайн надпреварите са нещо, което под някаква форма се доближава до същинското съревнование. Нещо, с което може да се поддържа формата, само че е доста надалеч от същинското съревнование. Там виждаш на какво равнище си. При онлайн надпреварите могат да се случат много неща или на наш език да кажем – състезателите могат да изхитреят.

Почти всички национални състезатели взеха присъединяване в Държавното състезание. Някои от тях демонстрираха забележителна форма, други не чак толкоз. Но знаете, че преди всяко огромно съревнование организираме огромен предварителен лагер, в границите на месец, месец и 10 дни. Надявам се, че в този лагер националите ни ще си върнат класната форма. Все отново имаме още много време до първата огромна демонстрация – Европейското състезание за всички възрасти на остров Крил през октомври. Мисля си, че ще отидем много готови. Обезпечени сме от Министерството на спорта и от тази позиция нямаме проблем. Така че, просто се изисква подготовка и да се опазим от травми “, сподели още Марио Богданов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР