Президентът на БСП Румен Радев се заявява като политически опонент,

...
Президентът на БСП Румен Радев се заявява като политически опонент,
Коментари Харесай

Цветанов за Радев: Има военен манталитет, не зачита правовия ред

Президентът на Българска социалистическа партия Румен Радев се декларира като политически конкурент, а не като държавен глава. С военния си нрав той демонстрира, че не зачита правовия ред в страната. Това разяснява в Търновско зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, представен от партийния пресцентър.

През последните дни сред „ Дондуков” 1 и 2 има съществено напрежение, като президентът и ръководещите си размениха обвинявания в покровителстване на Митьо Очите. Той заподозря ръководещите, че ще изхарчат непрозрачно парите за военните планове, а ГЕРБ обявиха, че Радев желае държавното управление да падне и да организира политическа чистка посредством служебно държавно управление.
Румен Радев: Тече акция, която се пробва да пришие Митьо Очите на служебното държавно управление Нито познавам Бенчо Бенчев, нито съм бил на посетители у тях, безапелационен беше президентът
Цветан Цветанов бе безапелационен, че не прави чест на Румен Радев непрестанно да се изрича отрицателно както за премиера Борисов, по този начин и за ГЕРБ: „ Той би трябвало да работи на надпартийно равнище и да способства за одобряването на позицията на България като сериозен фактор на Балканите, което бе реализирано по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз “.

„ Кабинетът „ Орешарски “ направи единствено една среща, касаеща модернизацията на армията, и тя беше с представители на „ Грипен “, сподели Цветанов. Именно „ Грипен” беше предпочетен от назначеното от Радев служебно държавно управление, като по-късно ГЕРБ стопираха процедурата за нов изтребител, а от партията на Бойко Борисов пристигнаха и подмятания, че някогашният началник на Военновъздушни сили е лобирал за шведските машини.
Владислав Горанов: Нека президентът да каже кой пази Митьо Очите Финансовият министър допусна, че евентуално има политически чадър над Димитър Желязков
Цветанов акцентира, че Българска социалистическа партия би трябвало да дават съществени пояснения за това по какъв начин са финансирани своите предизборни акции, тъй като до момента посланията от техния лагер са много спорни.

„ В един миг бе изработен опит Митьо Очите да бъде пришит на ГЕРБ. Напомням, че до момента в който аз бях министър шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас Милен Димитров бе индивидът, който извърши доста сериозна оперативна активност, която в последна смета докара до осъждането на Митьо „ Очите “. Когато обаче кабинетът „ Орешарски “ пристигна да власт, Димитров бе уволнен “, напомни ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР