Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва заяви, че

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва заяви, че
Коментари Харесай

Лула да Силва: Отговорът на Израел е също толкова сериозен, колкото първата атака на Хамас

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва съобщи, че отговорът на Израел на офанзивата на " Хамас " против израелската територия на 7 октомври е също толкоз сериозен, колкото самата офанзива , съобщи Франс прес.

Лула да Силва упрекна Израел, че убива почтени без никакъв критерии в линията Газа.

" След терористичните актове на " Хамас "  решението на Израел се оказа също толкоз съществено, колкото и дейностите на " Хамас ". Те убиват почтени без никакъв критерии ", съобщи Лула да Силва по време на публична гала в бразилската столица.

Лула да Силва също по този начин упрекна Израел, че " пуска бомби там, където има деца , като да вземем за пример върху лечебни заведения, под предлог, че терористите се намират там ".

" Това е необяснимо. Първо, би трябвало да бъдат избавени дамите и децата, по-късно вие се бийте, с който си желаете ", съобщи Лула да Силва.

Израел отхвърля да взима непосредствено под прицел лечебните заведения в Газа и упреква " Хамас ", че прокопал тунели под тези обекти и ги употребява за скривалища. " Хамас " отхвърля това.

Лула да Силва посреща довечера във военновъздушна база в Бразилия 22 бразилски жители и 10 членове на техните фамилии, живеели в Газа, само че евакуирани оттова  в неделя след месец очакване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР