Президентът на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва критикува назначението

...
Президентът на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва критикува назначението
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия недоволства от назначаването на Анчелоти

Президентът на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва подлага на критика назначението на Карло Анчелоти. Италианецът ще стане селекционер на националния тим от 2024 година.

„ Ценя Анчелоти, само че той в никакъв случай не е бил селекционер на Италия. Защо не позволи първо проблемите на Италия, която не се класира за последното Световно състезание “, попита Лула. Президентът на Бразилия приказва за телевизия SBT.

Треньорът на беше определен във вторник да води Бразилия на Копа Америка 2024 – от 20 юни до 14 юли. Дотогава селекционер ще бъде Фернандо Диниз. „ Аз съм почитател на Диниз. Има темперамент, креативност и той е индивидът, който командва в съблекалнята “, акцентира Лула.

„ Много е елементарно да водиш европейски тим с 11 национали. Трудно е да дойдеш тук и да поемеш Коринтианс. Бих желал да видял дали Анчелоти ще се оправи с Коринтианс “, провокира го президентът. Макар и гранд, Коринтианс сега е в зоната на изпадащите.

49-годишният Диниз ще стартира на скамейката на Бразилия през септември. Тогава са квалификационните мачове за Мондиал 2026 против Боливия и Перу. „ Проблемът не е Диниз, казусът е, че през днешния ден нямаме качествени играчи, каквито сме имали през годините “, сподели Лула.

Последната международна купа на Бразилия е от 2002 година. На Мондиала в Катар тимът беше отстранен на четвъртфиналите от Хърватия. Световната купа пък беше извоювана от Аржентина.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР