Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро нареди спирането на 60 дни

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро нареди спирането на 60 дни
Коментари Харесай

Бразилия временно забрани контролираното палене на терени в Амазонската джунгла

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро подреди прекъсването на 60 дни на следеното палене на терени в Амазонската джунгла , за разчистване на земята.
Декретът, спиращ лицензите за разчистване на земята посредством огън, беше подписан от президента и той изключва фитосанитарните подпалвания такива с образователна цел.
Световните водачи и природозащитниците приканват бразилското държавно управление да направи повече, с цел да спре опустошителните пожари в Амазонската джунгла, които я унищожават, съобщи БГНЕС.
Проблемът беше една от главните тематики на срещата на Г-7 във Франция през уикенда. Президентът Еманюел Макрон дефинира пожарите като „ сериозна интернационална рецесия “ и упрекна Болсонаро, че е излъгал в обещанията си да се оправи с казуса. На срещата водачите взеха решение да провиснал 20 милиона евро помощ за гасенето на огъня, само че Болсонаро упрекна държавните и държавни ръководители на седемте най-развити страни, че се третират Бразилия като колония. Малко по-късно, бразилското държавно управление разгласи, че приветства помощта, само че желае единствено да взема решение по какъв начин ще употребява парите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР