Президентът на БФВ Любо Ганев даде специално интервю , след

...
Президентът на БФВ Любо Ганев даде специално интервю , след
Коментари Харесай

Любо Ганев: Мъжете и жените се целят в участие на Олимпийските игри в Париж 2024

Президентът на БФВ Любо Ганев даде особено изявление , откакто бяха определени национални селекционери на България, в което разкри какви са задачите тимовете.
 Силвано Пранди и Николай Желязков ще водят националния тим на България
Той съобщи още, че Силвано Пранди ще остане да работи като основен треньор на мъжкото направление във волейбола и след привършване на уговорките му като народен селекционер.
 Любомир Ганев е гостът на @@@

" Тандемът е Силвано Пранди първи - Николай Желязков втори треньор. Целта е да има последователност с работата на Силвано, неговите способи на подготовка и тактичност, която да бъде възприета от Ники, а по-късно той да остане народен селекционер. След една-две години, в които ще е Пранди, по-късно да поеме Желязков по неговата методика. Трябва да имаме равномерен преход сред двамата. Знаете, че БФВ бе оповестила конкурс за кандидатури за треньори при подрастващите. Знаете, че аплайваме за домакинство на Световното състезание за младежи до 20 години. Треньорската комисия си подбра експерти, на които може да се разчита и да са обосноваване. В следствие всички би трябвало да работим по единната методика, която треньорската комисия би трябвало да създаде ", сподели Ганев за Дарик радио и dsport .

Той съобщи, че чака първи лагери след 1 юли. " Треньорите ще създадат програмата. От 1 юли всички тимове, които ще имат участия тази година да стартират лагер. За в този момент нито една подготовка нито при мъжете, нито при подрастващите е анулирана. Водим връзка с Европейската конфедерация. Можем да организираме един или няколко шампионата за всички тимове. Знаете, че всичко зависи от здравните ограничения, които би трябвало да се вземат ", сподели някогашният волейболист.
 Любомир Ганев е гостът на @@@

Ганев разяснява и задачите пред другите обединения: Дългосрочната ни цел е да класираме най-малко два тима за Олимпиадата през 2024 година и при мъжете, и при дамите. Защо не някоя двойка на плажен волейбол. Краткосрочните са ясни - за мъжете Световното състезание 2021 година, наложително оставане в шампионата Лига на нациите, а самата цел ще бъде влизане в шестицата. Пред дамите също е ясно - продобиване на Европейската златна лига следващата година, на която ще сме домакини. Спечелване на Чалъндж лигата и класиране във волейболна лига на нациите през сезон 2021/22. На Европейското състезание, на което сме домакини задачата е влизане в четворката ", сподели Любо Ганев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР