Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на журналистическите въпроси след

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на журналистическите въпроси след
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Готвим се да спечелим конгреса, опозицията само плюе

Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на журналистическите въпроси след последното съвещание на Изпълкома преди конгреса за избор на нов президент на централата. Той показа, че екипът му се готви за победа и нов мандат и отхвърли да разяснява другия претендент Любо Пенев.

Бюджетът на БФС повишен с 12 милиона лв. за 12 години

„ Няма да разясня опозицията, а и аз не съм видял хрумвания, а единствено храчене. Няма да разясняваме, готвим се за конгрес и да го спечелим, тъй като считаме, че сме заслужили. От бюджета нарастване от 63% без класирането на националния тим е нещо голямо, това демонстрира работата на БФС. Говорихме си за наши хрумвания.”

Относно състава на Изпълкома, Михайлов разяснява: „ Ще разгадавам на по-голямата част, на самия конгрес ще имам подготвеност с по-голям брой претенденти за членове на Изпълкома и ще ревизира и със самите делегати някои съществени неща, наличието на друг вид хора в Изпълкома, към момента не съм подготвен с това. Сега се концентрираме върху Изпълкома. В рамките на този Изпълком ще има промени сигурно.”

„ На конгреса ще се гласоподава 4-годишен бюджет, всички делегати ще бъдат осведомени. Този бюджет се гласоподава на конгреса. Очакваме растеж във всяка една от тези 4 години. По-голям запас ще вкараме дружно с УЕФА в инфраструктурни планове в интерес на по-малки места и клубове. 2 милиона за детско-юношески футбол. Ще оказваме помощ освен да построяваме здания, започнахме терени в Надежда, във Видин. Ще влагаме по места за по този начин наречения всеобщ футбол.”

„ Клубовете ще са радостни, споразумяхме се с дфирмата, държаща телевизионните права да изплатят вноската от февруари още в този момент, с цел да подкрепи клубовете, които са на подготовка, ще платят сумата до една седмица, с цел да са още по-спокойни. Ще имат добър финансов запас за старта на сезона и за подготовката.”

„ До 7 февруари би трябвало да се знаят всички кандидатури и по отношение на правилниците да се види кои са изрядни. Конгресът преценя коя кандидатура е законна. Комисията преглежда единствено документите. Комисията рапортува, в случай че има проблеми в документите на всеки един от претендентите. След това Конгресът взема решение кой е постоянен и кой не. "Не мога да забраня да ме издигат, няма предел. Трябва да има най-малко една кандидатура.

„ По правилник клубът издига претендент. Това е позиция на клуба. Фенове, медии не печелят Конгреси. Издигането на една кандидатура се издига от клуба. Това не е моя работа. Отсега нататък се концентрираме единствено върху идния конгрес”, добави Михайлов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР