Президентът на БФХГ Илиана Раева бе изключително щастлива след спечеления

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева бе изключително щастлива след спечеления
Коментари Харесай

Илиана Раева с много емоционални думи за Боряна Калейн

Президентът на БФХГ Илиана Раева бе извънредно щастлива след извоювания сребърен орден от Боряна Калейн на Европейското състезание по художествена гимнастика във Варна. Тя похвали нашата състезателка, само че и Катрин Тасева за отличното показване на шампионата.

" Боряна завоюва с това, че тя има доста рядкото качество да обича да се състезава, да не изпитва боязън от надпреварите, да усеща атмосферата и това да ѝ дава доста сили и убеденост. Аз преди години съм го споделила това за нея и през днешния ден тя още веднъж го удостовери. Тя освен игра без неточност, тя се бореше на терена и като че ли се заявяваше и споделяше " Ето вижте ме ", това съм аз, това мога аз, заслужавам го! Много уверена, доста заявяваща се на терена. Просто беше Боряна Калейн ", сподели Раева пред медиите във Варна.

Вчера грацията беше много смутена, откакто позволи неточности в квалификацията за многобоя, само че Раева я отбрани.

" Основното и най значимото е, че тя съумя да излезе от това положение. Ние каквито и старания да вложим, в случай че тя не носи този мощен темперамент, този необикновен гений да бъде играч, тъй като отново ще повторя, едно е да си състезател и да тренираш, радикално друго е да си играч и да се състезаваш, на всяка една от нас щеше да ни бъде доста мъчно. Най-щастлива съм, не знам дали толкоз мощно се веселя за сребърния орден, колкото мощно се веселя, че тя излезе от обстановката, тъй като тя в действителност, повярвайте, беше в доста тежко психическо положение оня ден и през вчерашния ден. Това още един път демонстрира силата на характера ѝ и доста, доста се гордея с нея и съм извънредно щастлива. Много съм горда и щастлива с Катрин Тасева, която е приказен играч, доста мощен. Тя сподели силата си, сподели гения си по същия метод. Доказа, че е безусловно конкурентна и равностойна на най-силните. Двете девойките са луксозни и би трябвало да продължим да работим по този метод. Трябва незабавно да се успокоят, тъй като на следващия ден са финали. Трябва по същия метод, даже още по-добре и към този момент да гледаме към Олимпиадата ", продължи президентът на родната федерация.

Относно Боряна Калейн,която победи огромните звезди в гимнастиката сега - Дина Аверина от Русия и Линой Ашрам от Израел.

" Толкова съм щастлива, това е ужасно достижение, тъй като съветските гимнастички, двете сестри са доста, доста мощни. Нямам визия по какъв начин играха те, тъй като от самото начало бях в профил с Боряна, само че знам по какъв начин игра тя, че нямаше да е заслужено, в случай че няма орден. Това е ужасно и в действителност да победим Русия, освен да вземем орден, ами сребърен. Много се гордея с децата и с треньорите, и с всичко, което постигнахме ", призна тя.

" Беше доста значимо да спечелим орден, извънредно значимо, защото това е най-големият конгрес преди Олимпиадата. Художествената гимнастика е спорт, в който всичко това въздейства на съдии, на състезатели и на треньори. Класиранията се имат поради, за жал. Но това нищо не значи. Искам доста отговорно да заявя, че всички ще работят. Това съревнование отминава, идва идващото и всичко се стартира от нулата. Всички ще имат фантазии и очаквания, че ще вземат орден от Токио. Най-хубавото е, че ние към този момент можем доста самоуверено, същински да мечтаем за орден от Олимпиадата ", добави някогашната европейска шампионка.

" След 2000 година нямаме орден в многобоя на европейско състезание и доста се оправдавам, в случай че не съм права, тъй като малко със статистиките съм скарана. Но от доста, доста дълго време не се е случвало. Обикновено ми споделят от какъв брой години не е имало и аз го дублирам, само че съм признателна на всички, в действителност, които вложиха толкоз голям труд. Аз споделих през вчерашния ден, че тези девойки минаха по един изкуствен път, с цел да стигнат до тази висота. Те нямаха силата и класата към момента при започване на цикъла на нашите съперници, всичко ставаше в придвижване през тези 4 години. Това би трябвало да се прави от дребни, когато гимнастичките са деца да учат компликации, да учат всичко това, което играят. Но съм щастлива, че успяхме срещу всевъзможни правила да го реализираме. Спортът ни е доста нечовечен. Всички вие, които се занимавате от години с него, го знаете това нещо. Да, спортът ни е нечовечен. Това са огромни доста интелигентни девойки. Те виждат какво се случва, какво става. Много е мъчно две състезателки от една страна да бъдат измежду медалите, да им се даде това, което би трябвало да им се даде, за голямо страдание. Имате поради, че Катрин е също доста мощно момиче, с извънреден мощен темперамент, също е огромен играч, умее да се състезава. Ще направя всичко, което е по силите ми тя да се усеща добре. Аз мисля, че тя се усеща добре, с цел да продължи с този възторг и с тази сила, с която тренира, тъй като е неузнаваема на тренировките от 4-5 месеца ", приключи Илиана Раева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР