Президентът на БФБаскетбол коментира пред basketball.bg някои от решенията, гласувани

...
Президентът на БФБаскетбол коментира пред basketball.bg някои от решенията, гласувани
Коментари Харесай

Георги Глушков: Искаме да има повече идеи, свързани с популяризирането на баскетбола

Президентът на БФБаскетбол разяснява пред basketball.bg някои от решенията, гласувани на последното съвещание на УС:

Г-н Глушков, няколко от взетите решения на последното съвещание на Управителния съвет бяха много дискутирани. Как се стигна до връщането на чужденките в женското състезание?

- На предходното съвещание, на 25 юни, УС разпореди на Мениджър “Национални тимове и развиване на подрастващи състезатели “ Росен Барчовски и Христо Христов да приготвят разбор на резултата на мярката да не се позволяват чужденки в Държавното Първенство за дами за последните 3 сезона. За това съвещание анализът бе подготвен и предлагането бе гласувано. Росен Барчовски прави много обстоен и цялостен разбор - .

- Приета бе и смяна във възрастите при подрастващите въз основата на решение на Общото Събрание…

- Това е едно решение на Общото заседание, което бе взето в цялостно схващане и с безспорен възторг. Взето бе в миг на напредък на баскетбола за подрастващите. Миналата година 20-годишните дами се класираха за Дивизия А, още три тима влязоха в осмицата на Дивизия Б. Това беше хубаво. Имахме сполучлива година, предстоеше ни домакинство на международно състезание. Чувстваше се възторг.

Пандемията с Covid-19 обаче ни „ върна в първи клас “. По справедливи аргументи аз считам, че би трябвало да забележим дали можем да осъществяваме това решение от Общото заседание предходната година. Ако не можем да го осъществим, би трябвало да предложим на Общото заседание то да бъде отсрочено за миг, в който сме в положение да го осъществим. На този стадий след тази пандемия и компликациите за привършване на шампионатите тази година това решение ситуацията е радикално друга с оня въодушевен миг. Ще създадем изследване, и в случай че не можем да осъществим това решение на Общото заседание, ще препоръчам на 29 септември то да бъде отсрочено.

- Към БФБаскетбол към този момент има и нова конструкция – Обществен съвет. Каква ще е неговата функционалност и какво се чака от него?

- Общественият съвет няма да слага задания. Управителният съвет и клубовете, които вземат участие в процеса на баскетбола, сме едно почти затворено общество. Има противостоящи ползи. Ние не гледаме нещата извън, гледаме от вътрешната страна на открито. В този Обществен съвет влизат хора, които не са ангажирани директно с администрирането и ръководството на клубове и баскетбола. Те биха имали една друга визия за обществената функционалност на баскетбола, която на нас ни убягва. Ние гледаме чисто професионално нещата, които би трябвало да вършим. Идеите, които този Обществен съвет би трябвало да генерира, биха били положителни за нас. Искаме да има повече хрумвания, свързани с популяризирането на баскетбола в разнообразни групи, привличането на последователи на клубовете, на националните тим, лобиране и привличане на спонсори, за публичното мнение. Трябва да идват повече хрумвания, които да стигат до Управителния съвет.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР