Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши Европейския съюз в случай

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши Европейския съюз в случай
Коментари Харесай

Лукашенко заплаши да прекъсне транзита на газ към Европа в отговор на разширяването на санкциите на ЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши Европейския съюз при положение на разширение на глобите да прекъсне преноса на газ към Европа, който минава през транснационалния газопровод " Ямал - Европа ". Това изказване направи Лукашенко в четвъртък на среща с държавното управление на страната, съобщи ТАСС.

" Отопляме Европа, те към момента ни заплашват, че ще затворят границата. А в случай че спрем природния газ там? Затова бих предложил на полското управление, литовци и други безглави хора да помислят, преди да приказват ", цитира Лукашенко БелТА. организация.

Президентът на Беларус означи, че като корав отговор на новите пакети от наказания на Европейски Съюз страната му може да бъде затворена за пренос. " И в случай че затворим преноса през Беларус? Той няма да мине през Украйна: съветската граница там е затворена, няма пътища през балтийските страни. не спирайте пред нищо ", сподели Лукашенко, разяснявайки проектите на Варшава да затвори полската - Беларуска граница.

" Но това е тяхна работа. Ако затворят (границата - бел. ТАСС), дано я затворят ", сподели Лукашенко. В същото време той инструктира външното министерство „ да предизвести всички в Европа: единствено да ни наложат спомагателни наказания, несмилаеми „ и “ неприемливи „ за нас, би трябвало да отговорим “. „ Как да отговорим, разбрахме се с вас преди шест месеца “, сподели президентът на Беларус.

В момента Европейски Съюз разисква опцията за приемане на пети пакет от наказания против Беларус. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР