Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, отрече обвиненията към него

...
Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, отрече обвиненията към него
Коментари Харесай

Лапорта за обвиненията в корупция: Свикнали сме да се борим с мадридизъм

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, отхвърли обвиняванията към него и клуба по случая „ Негреира “ и разгласи, че те са подбудени от поддръжници на огромния противник Реал Мадрид. В сряда стана ясно, че шефът на каталунците публично е проверяван по съмнения за рушвет в огромно следствие, обхващащо две десетилетия действия на Съдийската комисия на Испания.

„ Няма защо да се заловен, почитателите би трябвало да спокойни. Няма никаква продължителна корупция “, съобщи Лапорта в изявление за Radio Catalunya.

Joan Laporta: " We were warned by our defense that it was very possible that I would end up being investigated. There is no basis, there is no continuing crime. "
— Barça Universal (@BarcaUniversal)
През март тази година прокурорите започнаха следствие за хипотетични заплащания на повече от 7,3 милиона евро в интервал на 17 години към компании, благосъстоятелност на Хосе Мария Енрикес Негреира – заместник-председател на Съдийската комисия на испанската футболна федерация в интервала от 1993-а до 2018-а година.

„ Свидетели сме на акция против Барса, тъй като като цяло е налице един социологически мадридизъм, който изстрада доста по време на първия ми интервал в клуба. Те не желаят това да се повтаря, тъй като тогава доста ги болеше. Готови са на всичко “ сподели още президентът на испанския първенец, който беше отпред на Барселона и в интервала 2003-а – 2010-а година.

Joan Laporta: " There is a sociological madridismo in the centers of power. There is a lot of strength. I have competed against this sociological madridismo and I have won. They are afraid that what happened in my first stage will be repeated. We won a lot and that hurt them a…
— Barça Universal (@BarcaUniversal)
„ Свикнали сме да се борим против това. Мадридизмът е в медиите и в спортния свят като цяло. Трябва да го приемем за нещо обикновено. Колкото повече се пробват да ме затруднят, толкоз повече обичам Барса. Така единствено ме провокират “, сподели още Лапорта.

„ Искаме и „ Камп Ноу “ да е хазаин на Световното състезание през 2030-а година, само че допускам, че тези, от които зависи, ще упорстват това да бъде „ Сантиаго Бернабеу “.

През предишния месец съдия-следователят Хоакин Агире Лопес разгласи, че Барселона може и да се е облагодетелствала от подкупи и сложи клуба под следствие по съмнение за „ дейна корупция ”. Сега Агире сложи като обвинени Лапорта и „ всички тези, които са били членове на Борда на шефовете на клуба по време на неговия мандат или които са имали действителна власт при вземането на решения за хипотетично осъществяване на противозаконни заплащания “ на Негреира и неговия наследник, които са били титуляри на въпросните компании.

„ Няма никакви подкупи, тъй като Негреира не е публично лице. Доколкото знам, синът му е този, който движеше нещата. Просто сме употребявали услуги, свързани с правенето на съдийски отчети. Имаме разписки за всички заплащания, като сме получили 629 отчета и 42 диска с информация. Хипотезата на съдията е, че сме купували реферите, само че те не са го потвърдили. И няма да могат, тъй като просто не е правилно. Познавайки предишното на този арбитър, знам, че се е стигало до такава степен, че да проверяват самия него. Знам, че няма и защо да ме упрекват съответно мен ”, сподели още Лапорта.

Joan Laporta: " Knowing the history of this judge, I had had numbers to end up investigated. But there is no foundation and there is no bribe. There is no continuous crime. "
— Barça Universal (@BarcaUniversal)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР