Президентът на Барселона Жоан Лапорта не е привърженик на първоначалните

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта не е привърженик на първоначалните
Коментари Харесай

Лапорта за Суперлигата: Постоянни мачове между големите отбори ще отегчи зрителите

Президентът на Барселона Жоан Лапорта не е последовател на първичните проекти за Европейска Суперлига, макар че неговият клуб поддържа плана.

Заедно с 11 други водещи европейски клуба, Барса взе участие в самодейността за разединение от УЕФА през април 2021 година.

Девет от 12-те тима обаче се отдръпнаха заради всеобщото възмущение измежду футболната общност, като реакцията на УЕФА беше изключително остра.

Три клуба - Барса, Реал Мадрид и Ювентус, не престават да упорстват за реализиране на Суперлигата.

Въпреки това Лапорта, който наследи Хосеп Мария Бартомеу като президент на Барса през март предходната година, не има вяра, че затворена Суперлига, без опция за влизане на други тимове, би била верният път.

" Мисля, че непрекъснати мачове сред огромните клубове в последна сметка ще отегчи феновете ", сподели той в изявление за " Сонора ".

" Онези от нас, които харесват футбола, това в последна сметка ще ни измори. Хубаво и здравословно е по-малък тим да победи огромния. Помните по какъв начин Европейското състезание се завоюва от Гърция и това е доста хубаво. А когато Лестър завоюва купата в Англия, беше особено. Това е футбол. Участвам в Суперлигата като представител на Барса, само че моят аршин беше да създадем отворена Суперлига, да има влизащи и изпадащи.

Друго нещо, което би трябвало да комбинираме, е Суперлигата да не пречи на вътрешните шампионати на всяка страна. За мен това е доста значимо. Вярвам в шампионатите на всяка страна и за мен би било неточност Суперлигата да размени лигите ", разяснява Лапорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР