Президентът на Банката на Федералния резерв в Сейнт Луис заяви,

...
Президентът на Банката на Федералния резерв в Сейнт Луис заяви,
Коментари Харесай

Прогнози за безработица до 30% в САЩ

Президентът на Банката на Федералния запас в Сейнт Луис съобщи, че нивото на безработица в Съединени американски щати може да доближи 30% през второто тримесечие на 2020 година заради спирания за битка с новия ковид, заяви Агенция Франс Прес.
Оценката на Джеймс Булард е, че безработицата може да бъде по-висока, в сравнение с при Голямата меланхолия и три пъти по-голяма от рецесията през 2007-2009 година Резултатите през второто тримесечие могат да бъдат половината от общоприетите.
Коментарите на Булард пристигнаха, когато конгресмените от Съединени американски щати обсъждаха незабавни стопански ограничения на стойност 1 трилион $ или повече, число, което съгласно Булард може да подценява нужното.
Независимо от това, към момента са отворени остарели рани от икономическата рецесия през 2007-2009 година за това кой и какво заслужава, дали корпорациите би трябвало да получат помощ и какъв брой обилно ще бъде държавното управление към служащите.
Булард беше измежду огромната група във Федералния запас, която изначало смяташе, че рискът от вируса ще премине с малко стопански вреди, каквото безпокойствие имаше при сходни здравни страхове като ТОРС и Ебола.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР