Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова откри , което

...
Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова откри , което
Коментари Харесай

Стефка Костадинова откри европейското клубно първенство по таекуондо

Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова откри, което се организира в хотел " Маринела ".

" Ние за следващ път потвърждаваме, че сме невероятни домакини. България се обрисува като международен център на олимпийското таекуондо. Благодаря на Слави, че ме предложения да бъда част от това мероприятие. Много съм щастлива, че съм тук, а и самата аз съм доста мощна жена и да съм в компанията на такива мъже и дами, за мен е чест и горделивост. Не обичам да приказвам авансово, има състезатели, които са спечелили квоти, само че има доста време, занапред стартира годината. Стискам палци и им поисквам триумф. Дано завоюват квоти, защото тогава стартира огромния спорт. Пожелавам следващата година да чуем българския химн. Само да са живи и здрави. Те много дълго се приготвят, нека няма травми и да си имат вяра ", показа олимпийската шампионка в скока на височина.

По време на формалното разкриване президентът на родната централа Слави Бинев, връчи на актьорите Асен Блатечки и Калин Врачански почетни медали от международното състезание за кадети, на което България беше хазаин през предходната година. Те от своя страна демонстрираха качествата си в бойните изкуства, защото двамата са минали през школите по карате и таекуондо.

" Бойните изкуства са си в мен от както съм почнал да се занимавам с тях. 3-4 клас започнах с джудо, след това с карате. Бойните изкуства са второто ми семейство. Те са ми дали тъкмо толково, колкото и родителите ми ", показа Асен Блатечки.

" Много неща останаха и доста изгубих. Най-много изгубих гъвкавостта си и бързината. Упоритостта, което е нещо халактерно за бойните спортове, остана в мен. Остана и в работата ми и живота ", добави Калин Врачански.

Официални посетители на церемонията бяха още заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев, доайенът на бойните спортове - военачалник Чавдар Чернев, почетният ръководител на ETU и легенда на бойните изкуства - Гранд Мастър Парк Су Нам.

Състезателката на клуб " Ахил " Ерика Карабелева в категория до 49 кг при девойките завоюва купата след пет следващи победи.

Мартин Стоянов от Търговска колегия " Рамус " взе бронзов орден при кадетите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР