Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид

...
Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид
Коментари Харесай

Карлос Насар отива на световното, но няма да участва

Президентът на Българската федерация по повдигане на тежести Ариф Маджид сподели, че Карлос Насар няма късмет да се състезава на идното през септември международно състезание, само че все пак ще бъде на него, защото това е нужно, с цел да може да завоюва квота за Олимпийските игри в Париж следващата година.

Маджид изрази убеденост, че европейският първенец в категория до 89 кг Насар ще бъде измежду медалистите на Олимпиадата, макар че преди дни скъса ахилес при безразсъден битов случай.

" Доволен съм от резултатите, които постигнахме на европейското състезание в Ереван, само че се надявам, че на международното състезание в Саудитска Арабия ще можем да покажем доста повече от това, което сме показали дотук. За страдание неща като травмата на Карлос Насар просто се случват. Той е бил в банята, когато мивката пада на крайници му. Какво да ви кажа, битов случай. Мивката в хотел " Диана " падна и му сряза крайници. Ахилесът му е опериран. Интервенцията е сполучлива. Докторите му дават време за възобновяване от 4-5 месеца. На международното той няма да може да взе участие, обаче следващата година на Олимпиадата отново ще се бори за орден ", сподели Маджид.
 Насар опериран по неотложност след битов случай
Насар опериран по неотложност след битов случай

Щангистът ни е оптимист за присъединяване си в Париж 2024

" Дори и да не се е възстановил до септември, той ще бъде на международното, защото би трябвало да мине кантар. Много е значимо да участва, с цел да има право да взе участие на Олимпиадата по-късно. Надявам да вземем оптимален брой квоти за Париж. Възлагам очаквания на Дейвид Фишеров и на Васил Маринов в категория до 102 кг. Предполагам, че другия месец ще ги пратим на лагер в Куба. От Божидар Андреев също чакам поръчка за Игрите, само че в неговата категория конкуренцията е доста огромна. Всичко в този момент зависи от нашите треньори и подготвителния развой, който те ще основат ", добави шефът на федерация, който неотдавна я оглави публично след повече от година правосъдна борба.

" Възхищавам се на момчетата и девойките в националния тим и това, което вършат. За тях не е било елементарно да работят без заплати, само че знам, че са го правили с мотивацията за бъдещи резултати. Смятам, че тази неприятна обстановка е към своя край. До края на месеца чакаме да получим финансиране от Министерството на младежта и спорта и към този момент в действителност да се концентрираме единствено върху тренировките. Трябват ни още 2-3 месеца, с цел да стабилизираме всичко във федерацията и по-късно ще действаме, както е по реда ", приключи Маджид.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР