Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев хвърли

...
Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев хвърли
Коментари Харесай

Разкриха предложението на федерацията по плуване към Антъни Иванов

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев хвърли светлина върху контракта, който е бил препоръчан на Антъни Иванов и който той отхвърли да подпише, както и върху парите, които състезателят е получил като заплата в последния олимпийски цикъл. 

Повод за днешната конференция стана изказването на юриста на плувеца Георги Градев, че изискванията в оферти на Антъни контракт били неприемливи и заплатата му била като на продавач в супермаркет.

“За 2023 година избраната сума възлизаше на 24 000 лв., т.е. по 2000 на месец. Това е таванът, който можем да дадем според програмата на Министерството на младежта и спорта на база класиранията му от предходната година и 8-ото място на щафетата на международното състезание. Постарали сме всички момчета са вземат към максимума. 

За последните четири години Антъни е получил персонални средства под формата на заплата и стипендия за 2019-а - 15 000 лв., за 2020-а - 17 250, за 2021-ва - 18 000 и за 2022 година - 23 400 лв. или по 1950 лв. на месец. И това са единствено за персонални средства. Когато състезателите са на централизирана подготовка и на лагери всичко се поема от федерацията - храна, хотели, подготовка, възобновяване. Т.е. половин година са на прехрана на федерация. Антъни е получил в допълнение 30 000 $ стипендия, 54 000-55 000 лв. за присъединяване в съревнование, над 100 000 за самолетни билети. Ако тези пари са му малко, това са опциите на нашата федерация и на страната. Плуването не е комерсиален спорт и нямаме огромни спонсори. Но до скоро нямахме и огромни достижения. Така че се надяваме в този момент с постигнатите резултати да притеглим и спонсори ”, съобщи Аврамчев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР