Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински поздрави националите

...
Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински поздрави националите
Коментари Харесай

Красимир Инински: Момчетата показаха голямо израстване

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински поздрави националите ни, след страхотния триумф, който реализираха в Марибор (Словения).

Родните боксьори завоюваха първото място в отборното класиране на шампионата, който е от Световния тур и е със сребърен статут. Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (75 кг) завоюваха златни медали в своите категории. Така България се поздрави с 4 трофеи от 6 участника на шампионата, което е следващият впечатляващ резултат на боксьорите ни в последния месец.

„ Поздравявам момчетата и треньорите, за отличната работа, която свършиха в Марибор. Тя е разследване на усиления труд и себераздаването им по време на подготовката и е показателно, че когато човек следва пътя на развиване, неизбежно резултатите идват. Наистина е впечатляващо, че с шестима боксьори в Марибор, спечелихме четири златни медала и първото място в отборното класиране. Най-хубавото в тази ситуация обаче е друго – вижда се, израстването на тези млади момчета. Те демонстрираха доста високо равнище на бокс, против в действителност класни съперници. В категориите, както на Ясен, по този начин и на Радо Росенов и Рами Киуан имаше медалисти от огромни шампионати, опитни боксьори, само че нашите момчета безусловно се боксираха като професори “, показа Красимир Инински.

Той изрази страдание, че Ергюнал Себахтин не съумя да се качи на кръга в Марибор.

„ Жалко, само че това не зависи от него. Той отиде квалифициран и съм сигурен, че отново щеше да завоюва купата. Но в тази ситуация няма виновност, откакто другите страни отдръпнаха в последния миг поръчките си. Факт е, че шампионатът бе на доста високо равнище, а българският тим сподели сериозна класа. Това ме кара да се усещам оптимист, че вървим в вярната посока и надграждаме преди идната година, която е доста значима. Догодина ще е първият късмет за продобиване на олимпийски квоти, а досега ние демонстрираме, че сме подготвени да се сбием за местата в Париж 2024 “, сподели още президентът на Българската федерация по бокс.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР