Президентът на Азербайджан Илхам Алиев се срещна на разговори с

...
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев се срещна на разговори с
Коментари Харесай

Какво обсъдиха Ердоган и Алиев

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев се срещна на диалози с турския президент Тайип Ердоган, на които той загатна за вероятността за основаване на сухопътен кулоар сред двете страни през Армения, която се опълчва на концепцията.

Ердоган целеустремено долетя до самостоятелния азербайджански ексклав Нахичеван, линия, сгушена сред Армения, Иран и Турция, която Анкара и Баку желаят да свържат с останалата част от Азербайджан, като прокарат сухопътен кулоар, който ще минава през Южна Армения.
-->
През 2021 година Алиев заплаши да сътвори подобен кулоар, който ще сътвори непрестанен сухопътен мост сред околните съдружници Турция и Азербайджан и ще лиши Армения от сухопътна граница с Иран, " без значение дали на Армения ѝ харесва или не ".

Ердоган сподели пред Общото заседание на Организация на обединените нации във вторник предходната седмица, в деня, в който Азербайджан стартира военната си интервенция за възобновяване на контрола над Карабах, че е налице по думите му " историческа опция за създаване на мир " в Южен Кавказ.

" (Но) Армения не се възползва оптимално от този исторически късмет ", оплака се Ердоган. " Очакваме всеобхватно спокойно съглашение сред двете страни (Азербайджан и Армения) допустимо най-скоро и обещанията да бъдат бързо изпълнени, изключително за отварянето на Зангезурския (сухопътен) кулоар. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР